Meniu

Academie

Handicapul European

În pariurile pe handicap european unei echipe i se adaugă (sau i se scad) un număr întreg de goluri (sau de cartonașe, cornere, etc) astfel încât acest tip de pariu păstrează mereu și opțiunea de egal (spre deosebire de pariurile asiatice unde nu există egal). Un pariu de genul Gazde -1 (sau -2, etc) înseamnă că meciul începe, virtual, de la 0-1 pentru oaspeți (respectiv 0-2, etc). Un pariu de genul Gazde +1 (sau +2, etc) înseamnă că meciul începe, virtual, de la 1-0 pentru gazde (respectiv 2-0, etc).

Cum funcționează?

Exemplul 1: Să zicem că vrem să pariem pe meciul Bayern M - Schalke. Cota pentru victoria lui Bayern este de doar 1.1 și căutăm să ne mărim această cotă. Avem însă un pariu pe handicap european, Bayern -4, la o cotă de 5.4. Dacă Bayern câștigă meciul la minim 5 goluri diferență, pariul este câștigtător (bavarezii au câștigat cu 8-0 deci pariul ar fi fost câștigător). Dacă ar fi câștigat la fix 4 goluri diferență (4-0, 5-1, 6-2, etc) ar fi fost câștigător pariul Egal cu Bayern -4 (care practic înseamnă că, virtual, meciul începe de la 4-0 pentru Schalke). Dacă Bayern ar fi câștigat la cel mult 3 goluri diferență (sau nu ar fi câștigat) ar fi fost câștigător pariul pe Schalke +4 (adică din selecția Bayern -4 trebuia să mizăm pe Schalke).

Exemplul 2: Vrem să pariem pe cartonașe la un meci Viitorul - CFR. Deși casele consideră că Viitorul va lua mult mai multe cartonașe, noi considerăm că numărul cartonașelor va fi echilibrat (dar nu suntem siguri cine va lua mai multe). Un pariu în cazul acesta ar fi CFR Mai multe cartonașe dacă Viitorul -2. (adică echipei Viitorul i se scad, virtual, două cartonașe galbene încasate). Dacă scorul final la cartonașe ar fi fost 4 (Viitorul) - 3 (CFR) sau egal sau CFR ar fi luat mai multe cartonașe, pariul ar fi fost câștigător. Dacă am fi avut 5 cartonașe Viitorul și 3 pentru CFR (sau 6-4, 4-2, etc), ar fi fost câștigător pariul Egal cartonașe galbene dacă Viitorul -2.

Când este util?

Pariurile pe Handicap European sunt utile atunci când casele estimează o victorie la scor a unei formații dar noi ne așteptăm fie să se impună la scor fie chiar să nu câștige.

Exemplul 3: În meciul AC Milan - Bodo/Glimt din Europa League casele cotau cu doar 1.4 o victorie a Milanului (și 3.25 ca Bodo/Glimt să nu piardă). Pentru că Milan nu are prea multe meciuri în Europa în care să fii învins la scor, iar Bodo/Glimt este o echipă solidă (și care a marcat minim 2 goluri în ultimele 10 meciuri) ne așteptăm ca Milan, chiar dacă reușește să se impună, să o facă la limită. Am putea paria ca Bodo/Glimt câștigă dacă Milan -2 (adică meciul începe de la 2-0 pentru norvegieni) și am avea o cotă de 1.8 (acum, pariul nostru ar fi câștigător dacă Bodo/Glimt nu pierde sau Milan se impune la cel mult un gol diferență). Pentru că scorul final a fost 3-2 pentru Milan, pariul nostru ar fi fost câștigător.
Pentru a paria mai informat, citește Dicționarul pariorului începător