Meniu

Academie

Meciurile cu prelungiri

Competițiile în sistem piramidal (cupele interne și internaționale, campionatele mondiale, europene, etc), în fazele eliminatorii, nu pot permite ca un meci să se termine egal (deoarece este nevoie ca o formație să meargă mai departe). În aceste situații, avem prelungiri (fie două reprize de câte 15 minute și apoi penalty-uri, fie direct penalty-uri, în funcție de formaul competiției). Dacă ne decidem să pariem pe un astfel de meci, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știm:

  • Pariul Rezultat Final (1X2) se referă strict la rezultatul meciului după cele 90 de minute regulamentare (plus eventualele prelungiri dictate pentru fiecare repriză).
  • Pariul Cine Merge mai Departe se referă strict la formația care avansează (fie că meciul se termină în timpul regulamentar sau sunt necesare prelungiri), iar în cazul meciurilor în dublă manșă se ține cont și de rezultatul primului meci.
  • Exemplul 1: În optimile Champions League am avut dubla Juventus - Lyon. În meciul tur, Lyon s-a impus pe teren propriu cu scorul de 1-0. Pentru meciul retur (2-1 pentru Juventus) ar fi fost câștigătoare pariurile: Juventus câștigă (deoarece se considera timpul regulamentar) și Lyon se califică (deoarece în caz de egalitate la scorul general are avantaj echipa care înscrie mai mult în deplasare).
  • Exemplul 2: Tot în optimile Champions League am avut Liverpool - Atl. Madrid. În meciul tur, Atletico s-a impus cu 1-0 pe teren propriu. În meciul retur, Liverpool a câștigat cu același scor. Pentru că scorul general era egal (1-1 și nici una din echipe nu a marcat în deplasare) s-a mers în prelungiri. Acolo, Atletico a învins cu 2-1. Învingătoarea meciului este creditată Atletico, dar în timpul regulamentar a câștigat Liverpool. Pentru acest meci, am fi avut câștigătoare pariurile: Liverpool să câștige (deoarece s-au impus în timpul regulamentar), Atletico să meargă mai departe (deoarece au câștigat prelungirile).
  • Exemplul 3: În meciul de EFL Cup Tottenham - Chelsea (1-1) s-a trecut imediat la executarea de penalty-uri. Acolo Tottenham s-a impus cu 5-4. Deci pentru acest meci am fi avut câștigătoare pariurile: egal (rezultatul după 90 de minute) și Tottenham să se califice.
  • Chiar dacă meciul are prelungiri, pariul pe Total Goluri se referă tot la totalul marcat în timpul regulamentar. Dacă pariem în live și avem opțiunea total goluri (cu tot cu prelungiri) se iau în calcul doar golurile marcate în cele două reprize de prelungiri de câte 15 minute.
  • Exemplul 4: În meciul FCSB - Backa Topola am avut scorul 4-4 după timpul regulamentar, 2-2 în prelungiri și 5-4 la penalty-uri. Dacă am fi pariat la începutul meciului pe totalul golurilor, acesta ar fi fost de 8. Totalul golurilor din prelungiri era de 4. Cele 9 goluri înscrise la penalty-uri nu sunt luate în calcul în nici o statistică de pariere. Ele sunt folosite strict la determinarea echipei care avansează în runda următoare.
  • În cazul pariurilor pe Marcator se consideră, în general, marcatorii din timpul regulamentar. Casele acceptă însă uneori și marcatorii din cele două reprize de prelungiri de 15 minute (dar vor specifica acest lucru). Niciodată însă nu sunt luați în considerare marcatorii de la penalty-uri (dacă se ajunge la penalty-uri). Penalty-urile acordate în timpul regulamentar sunt luate în considerare.

Pentru a paria mai informat, citește Dicționarul pariorului începător