Meniu

Academie

Pariurile Rapide

Pentru cei care nu doresc să aștepte ore pentru a afla dacă pariul lor este câștigător sau nu, casele oferă varianta Pariurilor Rapide (Quick bets). Acestea sunt disponibile doar pe competițiile foarte mari (Campionatul Mondial, finala Champions League) pe piețe al căror rezultat se determină foarte repede.

  • În fotbal, avem pariuri rapide pentru următorul eveniment în meci (aruncare de la margine, lovitură liberă, corner, gol sau aut de poartă) sau dacă un pariu va fi transformat sau nu (desigur, doar atunci când se acordă un penalty)
  • În tenis, avem pariuri rapide pentru următorul game dar și pentru următorul punct.

În cazul pariurilor pe fotbal este destul de greu să ne creem un avantaj, mai ales că acest pariu se supune erorilor de arbitraj. De exemplu:

  • mingea iese în corner dar arbitrul dictează aut de poartă. Pentru că faza nu este una care să schimbe soarta meciului, nu se consultă VAR iar decizia aut de poartă este finală. Dacă am fi pariat pe Următorul eveniment: corner, am fi pierdut.
  • Pariem pe cine va avea următoarea aruncare de la margine. Deși mingea este pentru echipa pe care noi am pariat, arbitrul de tușă indică invers. Din nou, pentru că faza nu este importantă, decizia greșită rămâne definitivă iar pariul nostru rămâne pierdut.
  • În plus, chiar echipa care domină și de la care ne așteptăm poate să obțină următorul corner poate avea o execuție complet ratată (o pasă simplă greșită, o centrare direct în afara terenului) și astfel să ne strice pariul.

Situația se schimbă însă pe tenis, unde fiecare minge este analizată de arbitrul de scaun iar erorile ca cele enumerate mai sus sunt foarte rare (sau chiar inexistente). Cum am putea juca Pariuri Rapide pe tenis?

Exemplul 1: Să spunem că urmărim meciul Simona Halep - Bianca Andreescu. Andreescu reușește să domine meciul, dar vedem că are mari probleme în a închide un game (din momentul în care ajunge la 40 are nevoie de cel puțin 2 mingi pentru a mai câștiga un punct). Prin urmare, putem aștepta situațiile similare (în care Andreescu mai are nevoie de un punct pentru game) și acolo să pariem că Halep va câștiga următorul punct. Într-un mod similar, putem vedea că Halep pierde constant cel puținul unul din serviciile proprii. Astfel, de fiecare dată când Halep revine la serviciu putem paria că Andreescu va câștiga următorul punct.

Exemplul 2: Urmărim meciul lui Djokovic cu Carrena Busta. După un început mai slab al sârbului, vedem că acesta își revine iar Busta nu mai are încredere că poate câștiga meciul. Desigur, dacă am paria doar că Djokovic câștigă un game pe propriu serviciu am avea o cotă destul de mică (de cel mult 1.4), dar acum am putea paria că va face break (va câștiga pe serviciul adversarului). Astfel, cota noastră crește la 1.8 - 2. În plus, și aici putem analiza informații - cât de ușor închide fiecare game-ul, ce se întâmplă în momentul în care adversarul servește pentru game / set, dacă este mai predispus să facă o dublă greșeală, etc.

Pentru a paria mai informat, citește Dicționarul pariorului începător