Meniu

LAZIO, EGALATĂ ÎN ULTIMUL MINUT

Una dintre cele șase formații blocate la șapte puncte în fruntea clasamentului din Serie A, Lazio încearcă să profite de succesul din weekend pentru a obține miercuri o victorie împotriva Sampdoriei. În timp ce clubul din capitală a reușit o victorie importantă, învingând-o pe Inter vinerea trecută, Samp a fost zdrobită cu 4-0 de Salernitana și are doar un punct până acum, fără să fi reușit încă să marcheze.

LAZIO VISEAZĂ LA TOP 4

După ce a luat patru puncte din primele două meciuri ale campaniei 2022-23, Lazio a întâlnit etapa trecută una dintre principalele rivale pentru un loc în primele patru, iar un final și-a asigurat victoria în fața vicecampioanei din Serie A cu un categoric 3-1.

La egalitate, 1-1, cu 15 minute înainte de final, Luis Alberto i-a adus pe biancocelesti în avantaj cu o lovitură rafinată din afara suprafeței de pedeapsă, înainte ca veteranul Pedro să pună punct emoțiilor cu golul de 3-1 care a aruncat Stadio Olimpico în urale.

Pe lângă faptul că și-a extins recordul pozitiv pe teren propriu împotriva lui Inter - împotriva căreia a rămas neînvinsă la Roma din campania 2018-19 - Lazio a înregistrat victorii succesive pe teren propriu la începutul unui sezon pentru prima dată în ultimii șapte ani.

Încurajați de un astfel de rezultat, oamenii lui Maurizio Sarri încearcă acum să continue prin a obține maximum de puncte în deplasare - lucru pe care au reușit să îl facă doar de opt ori din 19 încercări în sezonul trecut.

Ca urmare, Lazio a terminat pe locul cinci; la șase puncte de un loc de calificare în Liga Campionilor. Cu toate acestea, au reușit să obțină o revenire în Europa League, în care își încep campania din faza grupelor săptămâna viitoare, acasă la Feyenoord.

Până atunci, însă, Sarri își va duce echipa în Liguria miercuri, înainte de a găzdui fostul club Napoli pe Olimpico.

SAMPDORIA NU A MARCAT ÎN ULTIMELE 4 ETAPE

Învinsă cu 3-1 ultima dată când a primit-o pe Lazio la Marassi, la sfârșitul anului trecut, Sampdoria a fost învinsă cu 2-0 și în întâlnirea dintre cele două echipe de la Roma, în urmă cu patru luni, când s-a împiedicat la finalul unui sezon dezastruos.

Norocul lor nu s-a îmbunătățit deloc în pauza de vară, deoarece doar o remiză curajoasă pe teren propriu cu Juventus săptămâna trecută îi face pe Blucerchiati să aibă un singur punct în clasament.

După o înfrângere în ziua de deschidere cu Atalanta, echipa lui Marco Giampaolo a luptat din greu pentru a ține la zero goluri pe giganții din Torino, dar prima deplasare din această campanie a mers groaznic de prost duminică seara.

Condusă cu două goluri după numai 16 minute la Salerno, în ciuda eforturilor depuse de atacantul solitar Francesco Caputo, Samp nu a reușit să găsească o cale de atac și în cele din urmă s-a prăbușit cu un umilitor 4-0.

Faptul că a fost bătut de o echipă Salernitana care a evitat la limită retrogradarea în luna mai - în timp ce nu a reușit să înscrie din nou primul său gol în Serie A - îi lasă deja pe liguriști într-o oarecare dezordine.

Conducerea Sampdoria a reacționat la startul slab al echipei prin mutarea lui Harry Winks, împrumutat de la Tottenham, dar reîmprospătarea unei linii frontale îmbătrânite trebuie să fie cu siguranță prioritatea lor înainte de închiderea ferestrei de transfer.

Dată fiind incapacitatea ofensivă a gazdelor și istoricul meciurilor directe, mizăm pe o victorie a oaspeților, pentru care avem o cotă de 1.90.

PUNCTE CHEIE:

  • Lazio s-a impus fără mari probleme în ultimele 3 întâlniri directe și a ratat victoria într-o singură confruntare din ultimele 7;
  • Sampdoria nu a marcat în ultimele 4 partide de campionat, pierzând de 3 ori (de fiecare dată la minim două goluri diferență) și reușind doar o remiză cu Juventus;
  • De la începutul lui 2022, Sampdoria a pierudt 19 din cele 28 de meciuri oficiale jucate, o statistică absolut îngrijorătoare dacă vrea să își păstreze locul pe prima scenă a fotbalului italian;
  • Și în sezonul trecut, din cele 12 meciuri contra primelor 6 clasate, Sampdoria a reușit doar două remize și 12 înfrângeri. Lazio în schimb s-a impus în fiecare din cele 7 deplasări la ultimele 7 clasate, de fiecare dată reușind să marcheze minim 3 goluri.