Meniu

PORTO SE IMPUNE LA LISABONA

SPORTING LISABONA

FC Porto nu a reușit să profite de greșeala lui Sporting în Primeira Liga în acest weekend, iar cele două formații se vor întâlni pe o altă arenă, miercuri, în semifinala Cupei Portugaliei. Cele două echipe sunt favorite la titlul de campioană și se vor lupta și pentru cupa națională. Această întâlnire vine la doar câteva săptămâni după un meci tensionat de campionat în care cinci jucători au fost eliminați. Sporting a avut trei cartonașe roșii, iar câștigătorii campionatului în exercițiu speră să aibă parte de un meci mai calm astăzi, mai ales după ce au lăsat să se piardă un avantaj de două goluri și au remizat 2-2 cu Porto în ultima lor întâlnire.

Sporting a fost nevoită să revină de la un gol diferență pentru a egala la 1-1 cu Maritimo în cel mai recent meci al său. Nu au avut prea mult noroc în apărare, cu doar două meciuri fără goluri în ultimele cinci partide, iar de două ori au primit două sau mai multe goluri. Înfrângerea cu 5-0 în Liga Campionilor, acasă cu Manchester City, este una dintre ele. Sporting va încerca să își îmbunătățească forma recentă de acasă, care i-a făcut să piardă două din ultimele cinci meciuri.

port

FC PORTO

Oamenii lui Porto au primit două dintre cele cinci cartonașe roșii în cel mai recent meci cu Sporting, în care au revenit de la un deficit de două goluri și au remizat 2-2. Amintirile jucătorilor de la acel duel de mare intensitate sunt încă vii, iar acest meci promite să fie o nouă bătălie epică. Porto vine în această întâlnire după un 1-1 cu Gil Vicente, a doua remiză consecutivă și a treia în cinci meciuri. Porto este neînvinsă în ultimele 16 meciuri, deși în patru dintre ultimele cinci meciuri, ambele echipe au marcat.

Nu s-au descurcat bine împotriva lui Sporting, neavând nicio victorie în ultimele cinci întâlniri, pierzând doar o singură dată în acest timp. Patru dintre ultimele cinci întâlniri s-au încheiat la egalitate, inclusiv ambele meciuri din campionat din acest sezon: 1-1 în prima manșă și 2-2 în cea de-a doua. Porto are un record excelent în deplasare în acest meci; nu a pierdut în ultimele opt meciuri pe teren propriu. Au câștigat opt din ultimele zece meciuri pe teren propriu, singura lor înfrângere venind în Liga Campionilor împotriva lui Liverpool.

Sporting a suferit o înfrângere în ultimul meci împotriva lui Porto și va căuta să se revanșeze aici. Sporting a condus, dar a pierdut ambele întâlniri din acest sezon, iar aceasta este una dintre capcanele pe care vor încerca să le evite. Șase cartonașe roșii au fost acordate în cele două întâlniri din acest sezon, o prefigurare a disputei care va urma, dar având în vedere rezultatele recente ale celor două echipe în confruntările directe, vom paria pe o remiză în 90 de minute.


PUNCTE CHEIE:

  • Sporting are două meciuri fără gol primit în ultimele cinci partide.
  • Porto are o foaie albă în ultimele cinci meciuri.
  • Sporting are două înfrângeri acasă în ultimele cinci meciuri.
  • Porto este neînvinsă în opt meciuri în deplasare.
  • Patru din ultimele cinci întâlniri dintre cele două s-au încheiat la egalitate.