Meniu

DERBY NEBUN ÎN BUNDESLIGA

BORUSSIA DORTMUND

Primul loc în Bundesliga germană se va decide în acest weekend, când se vor înfrunta cei doi titani ai fotbalului. Bayern Munchen va vizita Borussia Dortmund, ocupanta locului doi. După 13 meciuri, un punct le desparte pe cele două echipe, Dortmund având 30 de puncte, iar Bayern 31. Gazdele nu au jucat bine în ultimele meciuri, mai ales în Liga Campionilor, dar Bundesliga este în continuare prioritară. Erling Haaland, talismanul lui Dortmund, a revenit după o accidentare și a marcat în victoria cu 3-1 în fața lui Wolfsburg de la sfârșitul săptămânii trecute.

Dortmund a câștigat 17 din ultimele 20 de meciuri de campionat și va încerca să-și continue seria de victorii. Spiritele clubului au fost încurajate de aducerea lui Haaland și vor dori să își dezvăluie aici calitățile pentru titlu. Haaland are trei goluri în ultimele patru meciuri împotriva lui Bayern. Dortmund a păstrat doar o singură foaie albă în ultimele 16 deplasări în campionat.

sdffBAYERN MUNCHEN

Bayern Munchen a câștigat 17 din ultimele 20 de meciuri în toate competițiile. După o înfrângere surprinzătoare în fața lui Augsburg la începutul sezonului, a reușit să se redreseze în penultimul meci din Bundesliga. Sunt puternici în ofensivă, marcând în fiecare dintre cele 60 de meciuri anterioare din campionat, și deși Dortmund îl are pe Haaland, Bayern îl are pe Robert Lewandowski. Atacantul polonez este liderul campionatului, cu opt goluri în ultimele șase întâlniri dintre aceste două echipe.

Bayern a dominat acest meci, câștigând fiecare dintre ultimele șase întâlniri, și a câștigat șapte meciuri consecutive în Bundesliga împotriva lui Dortmund. Dortmund a obținut doar două victorii în ultimele 13 meciuri. Ambele cluburi au marcat în fiecare dintre ultimele patru întâlniri, toate soldate cu peste 2,5 goluri.

Este dificil să deosebești aceste două echipe, având în vedere performanțele lor anterioare. Cu toate acestea, Bayern a dominat în confruntările directe. Au o serie bună de goluri și o calitate ofensivă bună; ambele echipe au marcat în ultimele patru întâlniri, toate cele patru meciuri producând peste 2,5 goluri. În acest caz, susținem aceeași poziție.

PUNCTE CHEIE:

  • Haaland a marcat în trei din ultimele patru meciuri împotriva lui Bayern.
  • Lewandowski are opt goluri în ultimele șase întâlniri cu Dortmund.
  • Ambele echipe au marcat în ultimele patru întâlniri dintre Bayern și Dortmund.
  • Dortmund a reușit o singură partidă fără gol primit în ultimele 16 meciuri de campionat.
  • Bayern Munchen a marcat în 60 de meciuri consecutive de campionat.