Meniu

100 MILIOANE $ la 22 de ani!

Cariera lui Dusan Vlahovic la Fiorentina ar putea lua sfârșit, iar mai multe echipe din Premier League vor încerca să îl convingă să se mute în Anglia. Se pare că Arsenal, Tottenham și Manchester United monitorizează situația după ce s-a aflat că sârbul a refuzat și cea mai recentă propunere de prelungire a contractului, deși există zvonuri că aceasta l-ar fi transformat în cel mai bine plătit jucător din istoria Fiorentinei.

GOLGHETERUL LA ZI ÎN SERIE A

Și în acest sezon de Serie A, jucătorul care va împlini abia 22 de ani în ianuarie a fost de neoprit și conduce, cu 15 reușite, în topul golgheterilor, devansând nume mari precum Immobile, Mertens sau Zapata. Deși echipa sa a terminat abia pe locul 13, lucrurile nu au stat rău pentru Vlahovic nici în stagiunea precedentă - cu cele 21 de reușite s-a clasat pe locul 4 în topul marcatorilor, la doar 3 lunigimi în spatele superstarului belgian Lukaku, dar din nou peste Immobile, Insigne sau Berardi.

Dusan22


Prin prisma acestor performanțe excepționale, Fiorentina a încercat să-l facă să semneze un nou contract profitabil, dar acest lucru pare îndoielnic după comentariile făcute de directorul executiv al clubului. Joe Barone a declarat pentru Repubblica: "I-am dat lui Vlahovic cel mai mare contract din istoria Fiorentinei, de mai multe ori". "Atât Dusan, cât și agenția sa au spus clar că nu sunt dispuși să accepte". "Oferta noastră este încă valabilă".

ARSENAL A FĂCUT PRIMA MUTARE

Arsenal, care se confruntă deja cu o problemă în ofensivă, având în vedere că la finele sezonului vor expira contractele lui Alexandre Lacazette și Eddie Nketiah, ar putea profita de această situație, mai ales că viitorul lui Pierre-Emerick Aubameyang în tabăra tunarilor este necunoscut. Potrivit Sport Mediaset, tunarii sunt dispuși să plătească până la 68 de milioane de lire sterline (80 de milioane de euro) pentru internaționalul sârb.

500 SB


Încă o dovada ca subiectul este fierbinte, esta că chiar președintele Fiorentinei, Rocco Commisso, le-a cerut lui Arsenal și Juventus să discute mai întâi cu el înainte de a se apropia de jucător. Commisso a declarat: "Nu sunt sigur că Juventus va putea să semneze cu Vlahovic în ianuarie". "Cu toate acestea, aș dori să le informez pe Juventus și Arsenal că noi [Fiorentina] suntem "proprietarii" lui Vlahovic." Nu cu agenții săi, ci cu noi".

ȘI UNITED ARE NEVOIE DE JUCĂTORI TINERI

În timp ce se pare că Juventus și Arsenal conduc vânătoarea pentru atacant, Manchester United este cu ochii pe acest subiect. În ciuda faptului că Diavolii Roșii au în continuare opțiuni ofensive precum Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani și Anthony Martial, viitorul pe termen lung al tuturor celor trei jucători rămâne incert.

cr cavani


În ciuda faptului că Ronaldo a revenit pe Old Trafford abia în vară, iar Cavani de doar un an, ambii jucători se apropie de finalul carierei, atacanții având 36 și, respectiv, 34 de ani. Capacitatea și dedicarea lor pentru echipă sunt de necontestat, dar, având în vedere vârsta, clubul va trebui să găsească mai devreme înlocuitori de o valoare comparabilă.


Un lucru e cert - considerat al 12-lea cel mai valoros fotbalist din Serie A, Vlahovic ar putea constitui cel mai mare transfer din istoria Fiorentinei, deși pe la echipă au trecut nume precum Rui Costa, Batistuta, Francesco Toldo sau Roberto Baggio.