Meniu

CHELSEA, APROAPE DE MIRACOL PE BERNABEU


REAL MADRID

Real Madrid și Chelsea au câștigat ambele meciuri pe plan intern pentru a se pregăti pentru meciul din manșa secundă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Pe Santiago Bernabeu, cele două nume grele se vor întâlni, Real Madrid conducând cu 3-1. Real Madrid a învins Getafe cu 2-0, obținând a treia victorie consecutivă și păstrând a doua bilă albă în cinci meciuri. A marcat mai mult de un gol pentru a patra oară în cinci meciuri și va fi încrezătoare în fața campioanei europene în exercițiu. Karim Benzema a marcat un hat trick în prima manșă de la Londra și va fi un om de urmărit în partea a doua după ce a marcat șase goluri în ultimele două meciuri din Liga Campionilor.

Real a fost zdrobită cu 4-0 de marea rivală, Barcelona, la precedentul meci pe care l-a ratat din cauza unei accidentări. Francezul a fost titular în meciul cu Getafe, dar a fost unul dintre jucătorii înlocuiți în repriza a doua, când Real conducea confortabil. Cu acest meci în minte, Carlo Ancelotti a odihnit duo-ul de la mijlocul terenului, Luka Modric și Toni Kroos, precum și Casemiro, care a marcat în acest meci.

chel


CHELSEA

Răspunsul lui Chelsea la cele două înfrângeri consecutive a fost dramatic; sâmbătă, pentru a se încălzi pentru această întâlnire, a zdrobit-o cu 6-0 pe nefericita Southampton. Toate golurile au fost marcate în primele 55 de minute, în timp ce Blues a făcut o declarație, dar va fi o luptă diferită pe Santiago Bernabeu. Cesar Azpilicueta, care a ratat triumful de la Southampton după ce a fost depistat pozitiv la Covid, ar putea lipsi, în timp ce Romelu Lukaku este accidentat. Chelsea primise deja șapte goluri înainte de acea bătaie, și va căuta să-și îmbunătățească apărarea în Spania, marcând în același timp cel puțin două goluri fără replică pe un teren dificil.

Aceasta va fi cea mai dificilă provocare cu care Thomas Tuchel s-a confruntat în timpul petrecut la Chelsea în Liga Campionilor. Într-adevăr, Blues au marcat două sau mai multe goluri în trei dintre cele cinci meciuri anterioare, iar performanța lor din Liga Campionilor sugerează că pot înscrie de două ori și în Spania. În actualul lor parcurs, Blues au păstrat doar două meciuri fără gol în precedentele cinci partide din Liga Campionilor, astfel încât întrebarea majoră este dacă pot închide Real.

Chelsea se află sub presiune în acest meci; trebuie să înscrie cel puțin două goluri și să păstreze o foaie albă. Au mai reușit acest lucru în deplasare în Liga Campionilor, dar nu și în acest sezon, iar acum se confruntă cu Real Madrid. Deși nu există nicio îndoială că Blues pot înscrie în acest meci, dacă forma lor recentă este o indicație, va fi dificil să oprească Real Madrid să marcheze. Ambele echipe să înscrie este un pariu bun.


PUNCTE CHEIE:

  • Real Madrid nu a reușit să înscrie în doar unul dintre cele nouă meciuri din Liga Campionilor din acest sezon.
  • Chelsea a reușit două meciuri fără gol primit în ultimele cinci partide din Liga Campionilor.
  • Real Madrid are patru victorii în ultimele cinci meciuri din Liga Campionilor.
  • Real Madrid a suferit o singură înfrângere în ultimele 16 meciuri disputate pe teren propriu în toate competițiile.
  • Chelsea s-a impus la două goluri diferență în doar două din cele 10 meciuri din deplasare din Liga Campionilor.