Meniu

BARCELONA PĂRĂSEȘTE ȘI CUPA

ATHLETIC BILBAO

Athletic Bilbao va găzdui Barcelona în sferturile de finală ale Cupei Regelui, pe Estadio San Mames. Aceasta este o reeditare a finalei din sezonul precedent, pe care Barcelona a câștigat-o cu 4-0. După acea finală unilaterală, Bilbao va căuta să se ispășească. În mod surprinzător, ambele echipe au suferit recent înfrângeri în fața lui Real Madrid. În finala Supercupei, Bilbao a fost învinsă de madrileni, în timp ce Barcelona a fost învinsă de aceștia în semifinală.

Înfrângerea echipei locale în Supercupă a fost prima în cinci meciuri, dar nu câștigase decât o singură dată în ultimele cinci meciuri pe teren propriu. Recordul defensiv slab al lui Bilboa pe teren propriu poate fi demonstrat prin faptul că nu a reușit să păstreze o foaie albă în ultimele șase meciuri disputate acasă.

bilb



BARCELONA

După un început prost de sezon, Barcelona părea să ajungă la cea mai bună formă în ultimele întâlniri. Au avut ghinionul de a pierde în prelungiri în fața lui Real Madrid în Supercupă, când scorul era 2-2 după timpul regulamentar. Ei vor urmări să-și păstreze coroana, iar această Cupă reprezintă cea mai mare oportunitate de a aduce acasă un trofeu în acest sezon.

Ei au rămas neînvinși în precedentele cinci meciuri în deplasare în Spania și au pierdut doar unul din ultimele nouă meciuri. Barcelona a rămas neînvinsă în ultimele trei întâlniri în deplasare cu Bilboa, ultima înfrângere fiind suferită în 2020, într-un meci din Copa del Rey.

Bilboa va căuta să se răzbune și va încerca să profite de faptul că acest meci se joacă pe teren propriu. Nu au cel mai bun palmares pe teren propriu, dar își vor dori să aibă șanse împotriva unei echipe a Barcelonei care se află în plin proces de reconstrucție. Barcelona va încerca să își continue recenta revenire, iar noi credem că ambele echipe vor marca.


PUNCTE CHEIE:

  • Patru din ultimele șapte meciuri ale lui Bilbao au avut peste 2,5 goluri.
  • În ultimele opt meciuri din toate competițiile, Bilbao a păstrat o singură foaie albă.
  • Trei din ultimele cinci meciuri ale Barcelonei au produs sub 2,5 goluri
  • În șapte din ultimele opt meciuri, ambele echipe au marcat.