Meniu

DORTMUND SE TREZEȘTE EGALATĂ DE KOLN

FC KOLN

Pentru această întâlnire din Bundesliga, Köln primește pe Rhein Energie Stadion pe Borussia Dortmund. Cu 39 de puncte, echipa gazdă se află pe locul șapte, în timp ce oaspeții sunt pe locul doi, cu 56 de puncte. Köln vine după o victorie fantastică în deplasare cu 1-0 împotriva lui Bayer Leverkusen, care se află pe locul trei. În ultimele patru meciuri de campionat, au pierdut doar unul. Köln se află la doar cinci puncte în spatele lui Hoffenheim în clasamentul Ligii Conferinței Europa și va trebui să câștige pentru a ține pasul cu ei.

Va trebui să își îmbunătățească constanța, în special acasă, unde au pierdut trei din ultimele șase meciuri de campionat. Köln se confruntă cu o luptă dificilă în acest meci, deoarece nu a mai învins-o pe Dortmund acasă din 2015. Două înfrângeri și două remize au avut loc în ultimele patru întâlniri pe teren propriu împotriva lor. În 2020, au învins-o, totuși, pe Dortmund în deplasare.

kln

BORUSSIA DORTMUND

Speranțele la titlu ale lui Dortmund au fost resuscitate în ultimele săptămâni, datorită unei serii de nouă victorii consecutive. Cauza lor a fost ajutată și de forma extrem de slabă a lui Bayern Munchen. Dortmund se află la doar patru puncte în spatele liderului, după ce a redus la jumătate un avans de 12 puncte. Ei au rămas neînvinși în ultimele cinci meciuri disputate în deplasare, cu patru victorii și un egal.

Dortmund trebuie să continue să câștige pentru a menține presiunea asupra lui Bayern, deoarece o singură pierdere de puncte îi poate aduce lui Bayern al zecelea titlu consecutiv. Revenirea renumitului marcator Erik Haaland, după o lungă pauză din cauza unei accidentări, le va da un impuls vizitatorilor.

Dortmund a avut o prestație admirabilă în ultimele meciuri, în ciuda faptului că au lipsit până la opt titulari din cauza accidentărilor. Köln este, de asemenea, foarte solidă în defensivă, mai ales acasă. Este o echipă care este în general implicată în meciuri cu scoruri mari, dar care a reușit acum să stabilească un sistem defensiv excepțional. Dortmund este alegerea noastră pentru a câștiga cu mai puțin de 2,5 goluri marcate.


PUNCTE CHEIE:

  • Cinci din ultimele șase meciuri ale lui Köln au avut sub 2,5 goluri.
  • Au primit un singur gol în ultimele trei meciuri pe teren propriu.
  • Köln nu a obținut nicio remiză în ultimele șapte meciuri de campionat disputate pe teren propriu.
  • Ultimele trei meciuri de campionat ale lui Dortmund au produs sub 2,5 goluri.
  • În două din ultimele trei meciuri disputate în deplasare, Dortmund a păstrat tabela albă.