Meniu

LYON CÂȘTIGĂ LA LIMITĂ CU LANTERNA ROȘIE

OL. LYON

Înaintea meciului de weekendul trecut cu Troyes, echipa lui Peter Bosz avea o serie de cinci înfrângeri în campionat, însă o serie de patru remize consecutive a fost cea care a împiedicat Lyon să se califice în Europa. Lyon a obținut prima victorie din noiembrie încoace împotriva lui Troyes, Moussa Dembele marcând din penalty și aducându-și echipa la cinci puncte de locurile de calificare europeană. Lyon are o oportunitate fantastică de a câștiga două meciuri consecutive împotriva unei echipe din Saint-Etienne care a câștigat doar două meciuri de campionat în acest sezon.

În ciuda faptului că a pierdut doar o singură dată acasă în Ligue 1 în acest sezon, Lyon a remizat cinci din cele zece meciuri disputate pe Parc Olympique Lyonnais, o apărare șubredă, care a păstrat doar o singură foaie albă acasă, împiedicându-i să câștige mai multe meciuri. Lupta pentru a înscrie goluri nu a afectat echipa lui Bosz, deoarece a marcat în fiecare dintre meciurile de acasă din campionat, iar Lyon își va dori șansele vineri, după ce a câștigat cinci din ultimele șase întâlniri competitive pe teren propriu cu Saint-Etienne.

LYON
SAINT ETIENNE

Pascal Dupraz a supervizat o serie de rezultate care include două victorii și două înfrângeri de la preluarea lui Claude Puel la mijlocul lunii decembrie, dar noul manager este îngrijorat de faptul că ambele înfrângeri au avut loc în Ligue 1. În ciuda celor două succese din Cupă, Dupraz este încă în căutarea primei sale victorii în campionat în calitate de antrenor al Les Verts, după ce eșecul cu 2-1 de pe teren propriu cu Lens de la sfârșitul săptămânii trecute a prelungit seria proastă.

Vizitatorii pot lua unele aspecte pozitive din înfrângerea de la Lens, deoarece au marcat primul lor gol în Ligue 1 din noiembrie și au fost la câteva secunde de a obține un punct vital. Saint-Etienne a preluat conducerea la pauză, grație lui Ryad Boudebouz, dar egalarea lui Florian Sotoca în minutul 77 a pregătit o concluzie palpitantă, iar Seko Fofana a smuls cele trei puncte în al cincilea minut al timpului de odihnă. În ciuda faptului că nu a câștigat decât o singură dată în campionat în deplasare în acest sezon, Saint-Etienne va încerca să repete tipul de efort care i-a adus un punct în fața lui Lyon în octombrie, grație golului egalizator marcat de Wahbi Khazri în finalul partidei.În acest sezon, Lyon a păstrat doar o singură foaie albă acasă în Ligue 1, în timp ce Saint-Etienne are doar un singur meci fără gol primit în deplasare în campionat, astfel că ne așteptăm ca acest meci să fie unul cu scoruri mari. Pariem că ambele echipe vor marca și că vor fi peste 2,5 goluri în meci, la o cotă de 2,30.


PUNCTE CHEIE:

  • 13 din ultimele 16 meciuri oficiale jucate acasă de Lyon au adus goluri la ambele porți;
  • 8 din cele 9 meciuri ale lui Lyon contra ultimelor 8 clasate au bifat pariul GG, leii marcând de fiecare dată;
  • Lyon are un singur meci jucat acasă în actuala stagiune în care nu a primit gol, contra lui Monaco;
  • Lyon încă nu are victorie după 5 meciuri contra ultimelor 5 clasate în acest campionat și este obligată să câștige pentru a mai spera la locurile europene;
  • Saint Etienne a primit cel puțin două goluri în toate cele 5 deplasări la echipe de prima jumătate a clasamentului, dar a și marcat în 4 din acestea;
  • Saint Etienne are un singur meci în actuala stagiune în care nu a primit gol, cu modesta Troyes. În plus, a primit 30 de goluri în cele 11 meciuri contra echipelor de prima jumătate, o medie de aproape 3 goluri primite pe meci.