Meniu

LEIPZIG, ÎNFRÂNGERE SURPRIZĂ CU UNION BERLIN

LEIPZIG

Leipzig se află pe locul trei în Bundesliga, în timp ce Union Berlin este pe locul șase. Gazdele sunt la 18 puncte în urma lui Bayern Munchen, dar se află la nouă puncte de Borussia Dortmund, ocupanta locului doi. Leipzig va încerca să reducă diferența la doar șase puncte în această săptămână, când Dortmund va vizita liderul. În cazul în care semifinalista Europa League va câștiga competiția, se va califica în Liga Campionilor în 2022/23. Ei ar trebui să poată face acest lucru datorită poziției lor finale din Bundesliga. Totuși, nu-și pot permite multe greșeli, deoarece au doar trei puncte avans față de Freiburg, ocupanta locului cinci, în ciuda faptului că au o diferență de goluri mai mare.

În acest sezon, Leipzig a marcat 38 de goluri în zece meciuri de campionat pe teren propriu. Doar primele două clasate au obținut scoruri mai mari. Ei au rămas neînvinși în precedentele șase meciuri pe teren propriu din Bundesliga, cu două meciuri fără goluri în ultimele două. Leipzig are doar trei puncte avans față de Freiburg pe locul cinci, așa că trebuie să continue să câștige pentru a termina în primele patru.

LEIPZ


UNION BERLIN

Union Berlin este în cursa pentru un loc în Liga Conferințelor Europa. Ei încep acest meci pe ultimul loc în calificări, deși au doar un punct avans față de FC Koln. S-ar califica în Europa League dacă ar termina pe locul cinci, iar acum se află la patru puncte în spatele celor de la Freiburg, pe care îi vor înfrunta în deplasare pe 7 mai. Există o diferență de cinci puncte între ei și ultimul loc în Liga Campionilor, așa că sunt multe de jucat în ultimele patru meciuri ale sezonului. Nu doar în campionat, ci și în Cupa Germaniei, deoarece aceasta este prima din cele două deplasări la Leipzig în această săptămână.

În acest sezon, au câștigat doar patru meciuri de campionat în deplasare. Înainte de victoria cu 4-1 în fața echipei Hertha Berlin, care se lupta cu Hertha Berlin, Union Berlin pierduse patru meciuri consecutive în deplasare în campionat. Ei au câștigat al treilea meci consecutiv în Bundesliga la sfârșitul săptămânii trecute, învingând Eintracht Frankfurt cu 2-0. Cu toate acestea, forma lor în deplasare este îngrijorătoare, iar pronosticul de aici este pentru o victorie acasă.

Sezonul lui Leipzig se va încheia cu o activitate fulminantă. Ei aspiră să termine în primele patru locuri în Bundesliga și să câștige atât Cupa Germaniei, cât și Europa League. Ei sunt într-o formă bună, mai ales acasă, și pot obține trei puncte împotriva unei echipe a lui Union Berlin care a avut probleme în deplasare în ultima vreme.


PUNCTE CHEIE:

  • Leipzig este neînvinsă în ultimele șase meciuri de campionat disputate pe teren propriu.
  • Leipzig a păstrat două meciuri consecutive fără goluri acasă în Bundesliga.
  • Union Berlin a câștigat doar patru meciuri de campionat în deplasare în acest sezon.
  • Union Berlin a pierdut patru din ultimele cinci meciuri de campionat disputate în deplasare.