Meniu

CALIFICARE DIFICILĂ PENTRU CAMERUN

CAMERUN

Camerun, țara gazdă, primește Comorele pe Stade d'Olembe din Yaounde pentru un meci din 16-imile de finală ale Campionatului AFCON. Camerun a avut de a face cu o grupă dificilă și a ieșit relativ nevătămată. Au câștigat primele două meciuri din grupă și apoi au remizat în ultimul meci din grupă, ceea ce le-a permis să termine pe primul loc în grupă. Camerun are un record EXCELENT pe teren propriu, având nouă victorii în ultimele zece meciuri.

În ianuarie 2021, au pierdut pentru prima dată acasă în fața Zambiei. Ei au obținut o victorie și au pierdut unul dintre cele două meciuri anterioare împotriva Comorelor. Camerun a pierdut o singură dată în ultimele opt meciuri disputate în toate competițiile, cu șase victorii și un egal. Camerun are un avantaj față de adversarii săi, deoarece joacă acasă și se află cu 82 de locuri mai sus în clasamentul FIFA.

came


COMORES

Comorele sunt povestea Cenușăreasa turneului. Au aderat la FIFA abia în 2005, iar la această ediție a AFCON s-au calificat la prima lor competiție internațională. Au fost outsideri în grupa lor, care a inclus nume grele precum Ghana și Maroc. După ce o epidemie de Covid le-a distrus echipa, obiectivul improbabil al Comorelor în acest meci a devenit practic imposibil. Una dintre cele mai mari probleme ale lor este că ambii portari titulari sunt Covid pozitiv, iar celălalt portar este accidentat. Este posibil ca ei să folosească un jucător de câmp între buturi în această situație. Nimeni nu le dădea nicio șansă după ce au pierdut primele două meciuri, dar au uimit lumea învingând Ghana cu 3-2 și calificându-se ca una dintre cele mai bune echipe de pe locul trei. Sarcina lor în această bătălie va necesita un efort herculean și mai mare, ceea ce ar putea fi prea mult pentru ei.


Această întâlnire poate fi comparată cu o bătălie David vs. Goliat, deoarece șansele sunt împotriva oamenilor din Comore, care au fost exacerbate de evadarea lui Covid. Vizitatorii se află la primul lor turneu internațional, în timp ce Camerun este un competitor experimentat în evenimente majore. Camerun trebuie să sufere sub presiunea de a fi favoriți, dar noi credem că sunt mult prea experimentați pentru ca acest lucru să se întâmple. Credem că Leii Indomabili vor câștiga meciul si vor fi singurii marcatori, mergem pe NGG.


PUNCTE CHEIE:

  • Trei din ultimele cinci meciuri ale Camerunului au avut peste 2,5 goluri.
  • Ambele echipe au marcat în cele trei meciuri din grupe ale Camerunului.
  • Remiza din ultimul meci a fost singura din ultimele zece meciuri.
  • Doar o singură dată în ultimele cinci meciuri din Comore s-au marcat peste 2,5 goluri.
  • Comorele au păstrat o singură foaie albă în ultimele opt meciuri disputate în deplasare.