Meniu

ROMA CÂȘTIGĂ PRIMUL TROFEU CONTINENTAL

AS ROMA

Antrenorul Romei, Jose Mourinho, este un finalist experimentat, iar o așteptare semnificativă este că va implementa o tactică defensivă. Acest lucru nu înseamnă că pericolul ofensiv al echipei sale va fi diminuat; Tammy Abraham se află într-o pasă bună, iar pe măsură ce sezonul se apropie de final, el ar dori să conducă Roma spre gloria europeană.

Roma a avut un parcurs slab spre finalul sezonului din Serie A, câștigând doar o singură dată în ultimele șase meciuri. Au reușit însă să își asigure prezența în viitorul sezon de Europa League grație unei victorii categorice în ultima etapă, 3-0 pe terenul lui Torino. În nouă meciuri din Liga Conferințelor, Roma are o înfrângere, cinci victorii, iar în șase din ultimele zece meciuri s-au marcat peste 2,5 goluri. Tot în 6 din aceste ultime 10 meciuri europene ambele echipe au reușit să puncteze.

roma






FEYENOORD

Feyenoord a fost învinsă pe teren propriu de Twente, cu 2-1, în ultimul meci al sezonului din Eredivisie, într-un meci lipsit însă de miză pentru formația care a completat din nou podiumul olandez. Totusi, in acest meci va fi nevoie ca toate calitățile lor competitive să strălucească. Feyenoord a pierdut doar unul din ultimele 11 meciuri și jucătorii vor fi cu siguranță dornici să facă impresie în acesstă finală. Vor avea mare nevoie stilul lor de joc mai ofensiv împotriva unei echipe conduse de un antrenor defensiv. Doar unul dintre cele 21 de meciuri anterioare ale lui Feyenoord s-a încheiat cu un gol și au doar două meciuri fără gol primit în ultimele 18 partide. Ambele partide fără goluri au venit în ultimele cinci meciuri, deși peste 2,5 goluri a fost o temă recurentă. Peste 2,5 goluri au fost marcate în 11 din ultimele 15 meciuri. Feyenoord a marcat trei goluri în patru din ultimele cinci meciuri din Liga Conferințelor, iar în 10 din ultimele 11 partide s-au marcat peste 2,5 goluri.

Ambele echipe vor fi îngrijorate de accidentările lor înainte de acest meci. AS Roma va fi îngrijorată de condiția fizică a lui Henrikh Mkhitaryan, precum și de posibilitatea interesului din partea lui Tottenham Hotspur și Inter Milano. Mourinho l-a folosit rar în trecut pe Nicolo Zaniolo, predispus la accidentări, dar antrenorul portughez ar putea decide să îl titularizeze aici dacă va da totul din primul minut. Principala preocupare a lui Feyenoord va fi portarul Justin Billow, care s-a antrenat din greu pentru pregătirea acestui meci, în timp ce fundașul Tyrell Malacia este în continuare incert.

FORMA FINALISTILOR

Roma: W-D-L-W-D

Feyenoord: L-W-D-D-W

Rezultatele de mai sus se referă la toate competițiile; fiecare dintre cele două formații are o înfrângere, două victorii și două remize în ultimele cinci deplasări. Acest lucru ar putea indica un meci echilibrat în față, dar, din nou, strategiile lor în meciuri au fost diferite, Roma sub Mourinho fiind așteptată să fie defensivă, iar Feyenoord sub Arne Slot fiind cunoscută pentru o abordare ofensivă. În ciuda acestor abordări, faptul că cele două formații au cei mai buni marcatori din competiție este o garanție a golurilor. Cyriel Dessers de la Feyenoord este golgheterul Ligii Conferințelor, cu 10 goluri, iar Tammy Abraham de la Roma are nouă goluri.



REZULTATE H2H

Aceste două formații se întâlnesc pentru a treia oară în istorie. În sezonul 2014/15, ele s-au confruntat în 16-imile de finală ale Europa League, iar AS Roma s-a impus, cu un scor general de 3-2. Gervinho a fost vedeta celor două meciuri, marcând în ambele manșe, dar soarta lui Feyenoord în aceste partide a fost pecetluită de cartonașele roșii acordate rapid lui Mitchell te Vrede și Erwin Mulder. Ei vor spera la o abordare mai disciplinată aici.


ECHIPE PROBABILE

AS Roma: Rui Patrício; Mancini, Smalling, Ibañez; Karsdorp, Cristante, Sérgio Oliveira, Pellegrini, Zalewski; Zaniolo, Abraham

Feyenoord: Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Til, Aursnes, Orkun Kökçü; Nelson, Dessers, Sinisterra



CONCLUZIE


Acest meci va începe probabil in forta, având în vedere că este finala, iar ambele echipe vor căuta să obțină un avantaj devreme. Ne așteptăm la o bătălie de stiluri, Roma urmând să se alinieze mai mult în defensivă, dar având în vedere că se confruntă cei mai buni doi marcatori ai turneului, nu putem exclude golurile. Ambele echipe, în special Feyenoord, au goluri în ele, astfel că vom merge cu peste 2,5 goluri.







PUNCTE CHEIE:

  • Feyenoord are o singură înfrângere în ultimele 11 meciuri.
  • AS Roma are o înfrângere în nouă meciuri din Liga Conferințelor.
  • În șase din cele 10 meciuri din Conference League ale Romei s-au marcat peste 2,5 goluri.
  • Feyenoord nu a reușit să înscrie într-unul din ultimele 21 de meciuri.
  • Unsprezece din ultimele 15 meciuri ale lui Feyenoord au avut peste 2,5 goluri.