Meniu

BARCELONA O ZDROBEȘTE PE BILBAO

BARCELONA

Barcelona și Athletic Bilbao sunt despărțite de cinci puncte înainte de meciul de duminică, de la Barcelona. Barcelona se află pe locul patru, cu 42 de puncte, în timp ce Bilbao este pe locul opt, cu 37 de puncte. Ambele echipe vin după victorii, iar forma bună a Barcelonei revine; tot ce trebuie să facă acum este să își îmbunătățească apărarea. Catalanii vin după o victorie cu 4-2 în deplasare în Europa League la Napoli și vor fi plini de energie pentru acest meci. Barcelona a marcat patru goluri pentru a treia oară în cinci meciuri, dar a încasat și două goluri pentru a treia oară în cinci meciuri.

Barcelona a păstrat o singură foaie albă în ultimele zece meciuri, o victorie cu 1-0 în fața lui Alaves; în nouă dintre ultimele zece meciuri, ambele echipe au marcat. Barcelona a cedat două sau mai multe goluri în cinci din ultimele zece meciuri. Barcelona va fi cu ochii pe Pierre Emerick Aubameyang, care a marcat patru goluri în ultimele două meciuri.

bilb


ATHLETIC BILBAO

Athletic Bilbao, ca și Barcelona, vine după o victorie masivă; a zdrobit Real Sociedad cu 4-0 în ultimul meci. Au marcat două sau mai multe goluri pentru a treia oară în cinci meciuri și nu au reușit să înscrie în ultimele șapte meciuri. Vizitatorii nu au reușit să marcheze decât în două din ultimele zece meciuri, astfel că vin în această întâlnire cu o serie puternică de goluri. Victoria obținută în fața lui Sociedad a fost al patrulea meci fără gol primit în zece partide și a fost a cincea oară când ambele echipe au marcat în aceste zece partide.

Cel mai recent meci din deplasare al lui Bilbao, împotriva lui Mallorca, s-a încheiat cu o înfrângere cu 3-2; a fost prima înfrângere în șapte meciuri în deplasare; au pierdut doar două în zece. Bilbao a înfruntat deja Barcelona de două ori în acest sezon și a ieșit învingătoare de ambele ori. Cele două formații au remizat 1-1 în La Liga, dar s-au întâlnit și în Copa Del Rey, iar Bilbao s-a impus cu 3-2. Ambele formații au marcat în cinci din ultimele șase întâlniri.

Rivalitatea dintre Athletic Bilbao și Barcelona a crescut în ultimii ani, iar mâine va fi un alt meci de înaltă tensiune, după două întâlniri anterioare din acest sezon, în care Bilbao s-a dovedit tenace. Barcelona este pe val, dar disciplina lor defensivă va fi o preocupare. Va fi dificil, având în vedere seria de goluri marcate de Bilbao dar probabilitatea ca ambele echipe să marcheze este foarte mare.


PUNCTE CHEIE:

  • Barcelona a încasat câte două goluri în trei dintre ultimele cinci meciuri.
  • Ambele echipe au marcat în nouă din ultimele 10 meciuri ale Barcelonei.
  • Athletic Bilbao nu a reușit să înscrie în doar două dintre ultimele 10 meciuri.
  • Barcelona a marcat de patru ori în trei din ultimele cinci meciuri.
  • Ambele echipe au marcat în ultimele cinci întâlniri dintre aceste echipe.