Meniu

ESTORIL SE MULȚUMEȘTE CU EGALUL

Proaspăt venită după o victorie categorică cu 5-0 în Cupa Portugaliei, Estoril primește luni pe Estadio Antonio Coimbra da Mota pe Santa Clara. Vizitatorii, pe de altă parte, au fost eliminați din aceeași competiție după o înfrângere umilitoare în fața celor de la Braga și vor încerca să lase rapid acest rezultat în urmă și să obțină prima victorie în campionat după 8 etape.

Estoril, surpriza plăcută

Estoril și-a asigurat un loc în runda a cincea din Taca de Portugal la sfârșitul săptămânii trecute, când a obținut o victorie entuziasmantă cu 5-0 în deplasare la Serpa, formație de ligă inferioară.

Într-un meci ce s-a jucat practic la o singură poartă, Leonardo Ruiz și Chiquinho au marcat într-un interval de două minute pentru a-i aduce pe vizitatori la un avantaj de două goluri la finalul primei reprize, iar în partea a doua, fără schimbări, Ruiz a fost din nou la finalizare cu al doilea gol al meciului, înainte ca Francisco Geraldes și Andre Clovis să înscrie pentru a pune capăt unei prestații strălucitoare.

Estoril se întoarce acum în Primeira Liga, unde nu a reușit să obțină o victorie în fiecare dintre ultimele două meciuri, remizând succesiv, 1-1, cu Benfica și, respectiv, Vizela.

Cu toate acestea, echipa nou-promovată s-a bucurat de un început destul de impresionant de campanie în prima ligă, deoarece este neînvinsă în toate cele 11 meciuri disputate până acum, cu excepția unuia.

Cu 20 de puncte acumulate din 33 disponibile
, Canarinhos se află în prezent pe locul patru în clasamentul Primeira Liga, la egalitate de puncte cu Portimonense și doar în spatele celor "trei mari": Porto, Sporting Lisabona și Benfica.

Această serie bună de rezultate se datorează prestației bune în deplasare, unde a obținut patru victorii și două remize în șase meciuri, și a prestației superbe în defensivă, unde a primit doar nouă goluri până acum.


Bonus SB

Dezamăgirea Santa Clara

În contrast puternic, Santa Clara a avut un început de sezon sub așteptări și se află în coada clasamentului, după ce a adunat doar șase puncte până acum.

Os Acoreano a suferit a doua înfrângere consecutivă în campionat în urmă cu trei săptămâni, când a fost învinsă cu 3-0 pe teren propriu de puternica Porto. Într-o partidă fără istoric pe Estadio de Sao Miguel, Sergio Oliveira a deschis scorul în minutul 42, înainte ca Luis Diaz să înscrie două goluri în repriza a doua și să le ofere gazdelor a șaptea înfrângere din acest sezon.

Santa Clara abordează meciul de luni după o umilitoare înfrângere cu 6-0 în fața celor de la Braga în Taca de Portugal, care a pus capăt sâmbăta trecută viselor lor de cupă.

Chiar dacă Santa Clara va încerca să mai spele din rușinile recente, credem că și Estoril se va dovedi o nucă prea tare și mizăm pe victoria gazdelor.

PUNCTE CHEIE:

  • Santa Clara a pierdut 4 din ultimele 5 meciuri, inclusiv un 0-6 la Braga și un 0-3 acasaă cu FC Porto;

  • Ultima în campionat, cu doar 6 puncte după 11 runde, Santa Clara a obținut un singur punct din cele 5 deplasări (și acela cu Vizela, o nou-promovată aflată în subsolul clasamentului);

  • Aflată pe locul 4, Estoril este surpriza plăcută a campionatului și are un total de 4 victorii și două remize în cele 6 meciuri contra echipelor aflate între ultimele 10 clasate;

  • În ultimele 5 partide, Estoril are 3 victorii și două remize, una contra Benficăi (echipă care a obținut 4 puncte din dubla cu Barcelona).