Meniu

FIORENTINA, INCAPABILĂ SĂ MARCHEZE

Proaspăt intrată în posesia primei victorii din Serie A, Udinese primește miercuri, pe Dacia Arena, o formație care nu se simte prea bine ofensiv, Fiorentina.

În timp ce friulanii au trecut vinerea trecută de nou promovata Monza, omologii lor toscani au înregistrat a treia remiză fără goluri consecutivă în weekend și nu au mai găsit drumul spre gol în peste 300 de minute de joc.

UDINESE, EMOȚII MARI CU MONZA

După ce a obținut un singur punct în primele două runde ale sezonului, Udinese se simțea obligată să obțină toate cele trei puncte în fața unei adversare promovate în ultima etapă, iar o revenire de la 1-0 i-a permis să facă acest lucru pe Stadio Brianteo din Monza.

După ce Beto i-a readus pe bianconeri la egalitate la doar patru minute după ce au fost conduși în prima repriză, golul lui Destiny Udogie din minutul 77 a asigurat victoria - aducând echipa sa la patru puncte din trei meciuri jucate în Serie A.

Învinsă anterior de Milan și ținută în șah de Salernitana, obținerea celei de-a patra victorii în deplasare din șapte încercări va fi sporit încrederea la clubul din Friuli înaintea unei serii de meciuri dificile: pregătită să se confrunte cu Roma și Inter până la mijlocul lunii viitoare, echipa lui Andrea Sottil trebuie să abordeze mai întâi Fiorentina, în fața căreia a pierdut pe teren propriu sezonul trecut.

Udinese, însă, a surprins Serie A cu o victorie cu 4-0 la Florența, atunci când echipele s-au întâlnit ultima dată, în aprilie, cu Udogie din nou pe lista marcatorilor.

O repetare a acelei fapte ar fi binevenită la mijlocul săptămânii, dar având în vedere recordul defensiv recent al Fiorentinei, șansele sunt împotriva ei.

CÂND MAI MARCHEAZĂ FIORENTINA?

O serie de impasuri a frustrat-o pe Fiorentina în ultimele meciuri, deși, la o analiză mai atentă, trei rezultate succesive de 0-0 nu au fost nici pe departe dezastruoase.

Menținerea la zero a lui Twente în manșa secundă a playoff-ului Ligii Conferinței Europa a permis celor de la Viola să se califice cu bine în faza grupelor, la scurt timp după ce au fost ținuți în șah de rivalii toscani de la Empoli în Serie A.

Apoi, duminică seară, Vincenzo Italiano și-a condus echipa spre un punct valoros pe teren propriu în fața potențialelor pretendente la Scudetto, Napoli, într-o întâlnire captivantă pe care niciuna dintre echipe nu a putut să și-o adjudece.

Italiano și-a construit reputația pe o preferință pentru fotbalul ofensiv, dar Fiorentina a adunat de fapt un palmares defensiv lăudabil de-a lungul anului 2022: acasă, la Florența, a păstrat acum opt meciuri fără gol în 12 meciuri de campionat în acest an - doar campioana Milan poate egala acest număr - dar tinde să se descurce mai rău în deplasare.

Doar șase victorii din 20 de deplasări de la începutul sezonului trecut demonstrează o formă care a ținut Viola în spate - un defect pe care va trebui să îl rezolve dacă vor să reducă distanța față de primele șase din Serie A.

Totuși, dat fiind istoricul meciurilor directe dar și jocul defensiv recent al Fiorentinei, mizăm pe un meci în care cel mult una din formații va marca, pentru care avem o cotă de 2.25.

PUNCTE CHEIE:

  • Fiorentina vine după 3 partide consecutive cu scor alb;
  • Alb-violeții au marcat un singur gol în ultimele 4 deplasări oficiale;
  • Doar două din ultimele 8 meciuri de campionat ale Fiorentinei au adus goluri la ambele porți;
  • Cel mult o formație a marcat în ultimele 4 întâlniri directe și au fost doar două GG-uri în ultimele 10 directe.