Meniu

6 Ianuarie. Juventus câștigă după un nou meci spectaculos

VEDEM UN FLUVIU DE GOLURI PE “SAN SIRO” LA AC MILAN – JUVENTUS?

AC Milan continuă să conducă cursa pentru titlu în Serie A, dar miercuri are parte de cel mai important test al sezonului. Juventus a intrat în 2021 în forță, iar Cristiano Ronaldo și colegii lui par hotărâți să spele în acest an rușinea din toamna trecută, iar motivația unui meci cu liderul e maximă. Ne așteptăm, astfel, la un meci deschis, cu goluri.

La începutul acestei stagiuni, AC Milan era departe de topul favoritelor din Serie A în viziunea bookmakerilor. Echipa lui Zlatan Ibrahimovic primise a șasea cotă, adică 27.50, în condițiile în care Juventus, după cele nouă titluri ale sale, primise o cotă sub 2.00. Totuși, 15 etape mai târziu, rossonerii au rămas singurii care încă nu au simțit gustul înfrângerii, însă cei care stabilesc cotele nu sunt convinși și îi plasează sub Inter (2.30 față de 4.00). Miercuri e, însă, momentul adevărului.

Ibra vrea să forțeze, dar Pioli îl va proteja

AC Milan a trecut cu bine peste toate hopurile importante din actuala stagiune. În special în meciurile cu miză mare, liderul din Italia s-a descurcat de minune, mai ales atunci când a avut tot lotul intact.

Primul a fost duelul din deplasare (dacă se poate spune așa) cu Inter, câștigat cu 2-1 grație celor două goluri marcate de Ibrahimovic. Suedezul a recidivat cu o "dublă" și etapa ce a urmat, cu AS Roma, într-un meci în care Tătărușanu a fost titularizat dar a greșit la două reușite ale adversarilor și le-a permis acestora să plece de pe San Siro cu o remiză (3-3). Zlatan a continuat seria bună și la Napoli, unde a bifat o nouă “dublă” (3-1), dar s-a și accidentat și nu a mai revenit de atunci.

În lipsa atacantului de 39 de ani, Milan a reușit să o învingă și pe Lazio, cu un gol marcat de Theo Hernandez în minutul 90+2, după ce adversara revenise de la 0-2 la 2-2, semn că lucrurile merg mai greu fără Ibra. Acum, acesta a revenit la antrenamente alături de colegii săi, dar nu este la capacitate maximă. Și, chiar dacă vrea să forțeze, Stefano Pioli și staff-ul său se pare că l-au convins să mai aștepte pentru a nu risca o recidivă, în ciuda faptului că meciul cu Juventus este cel mai important de la începutul sezonului și până acum.

Omul-record Ronaldo e speranța campioanei

Campioana Italiei alternează meciurile solide cu dezamăgirile în acest sezon. Aflată pe locul 5 momentan, Juventus trage din greu să țină pasul cu cele două echipe din Milano după ce în actualul sezon a câștigat doar jumătate din cele 14 meciuri disputate în Serie A. E adevărat, singura înfrângere a fost chiar umilința pe care Fiorentina i-a administrat-o la Torino înainte de Crăciun (0-3), dar cele șase egaluri au însemnat 12 puncte pierdute.

Mai îngrijorător pentru echipa lui Andrea Pirlo este faptul că din cele trei meciuri tari jucate, nu a câștigat niciunul. Cu Roma a făcut 2-2 grație unei “duble” a lui Ronaldo, după ce a fost condusă de două ori, iar Lazio a egalat-o în prelungiri după ce tot Cristiano deschisese scorul (1-1). Cu Atalanta, s-a terminat tot 1-1, după ce Juve a condus cu 1-0, a fost egalată, iar apoi Ronaldo a ratat un penalty.

Pentru torinezi, urmează o suită de trei meciuri extrem de dificile, cu deplasări la Milano pentru duelurile cu AC și Inter, între care se intercalează vizita lui Sassuolo, revelația acestui sezon. Totuși, speranța campioanei Italiei este Cristiano Ronaldo, cel care a început și 2021 cu o “dublă” care l-a ajutat să-l depășească pe Pele la numărul de goluri marcate în carieră și a ajuns la borna 14 în acest sezon.

Pentru că Milan a arătat că este o echipă care preferă să atace, iar Juventus are clar potența ofensivă pentru a pedepsi apărarea lui Donnarumma, ne așteptăm la un meci cu goluri din ambele direcții. Astfel, pronosticul pentru acest meci este “GG3+”, pariu care poate să dubleze miza grație cotei de aproape 2.00 primită.

PUNCTE CHEIE:

  • Patru din ultimele cinci meciuri pe care Milan le-a disputat pe propriul teren în Serie A s-au terminat GG3+ (în acest timp, golaverajul este 12-9, deci o medie de 4,2 goluri pe meci);
  • Zece din precedentele 12 apariții în campionat ale echipei lui Stefano Pioli s-au terminat cu pariul GG3+ câștigător;
  • Ultima confruntare directă s-a disputat pe “San Siro” în iulie și a fost câștigată de Milan cu 4-2;
  • Cinci din ultimele șapte jocuri de campionat ale campioanei s-au terminat GG și tot atâtea au bifat pariul “3+”;
  • Șase din cele șapte deplasări ale lui Juventus în sezonul actual s-au terminat cu ambele echipe pe tabelă, iar trei dintre acestea au fost și 3+ (golaveraj 16-7 în perioada indicată).