Meniu

AC Milan – Lille

Reușește uraganul milanez să destrame singura echipă invinciblă a Franței?

AC Milan are cel mai bun început de sezon din ultimii 25 de ani, iar echipa condusă din teren de magnificul Zlatan Ibrahimovic nu vrea să se oprească. Italienii primesc vizita celor de la Lille, iar francezii, în ciuda faptului că sunt neînvinși în actuala stagiune, nu par să aibă prea multe șanse pe San Siro.

E greu de cuantificat cât de importantă a fost revenirea atacantului suedez în tricoul “diavlilor”, dar cert este că din martie și până acum, rosonerri nu au mai pierdut niciun joc și în acest moment se află pe primul loc în Serie A.

Zlatan nu a marcat în Europa League

Ibrahimovic a împlinit în octombrie 39 de ani, dar a susținut într-o declarație dată zilele trecute că dacă Paolo Maldini nu-i va prelungi contractul cu minimum doi ani se va retrage. Chiar dacă a fost inclusiv infectat cu Covid, Zlatan a revenit pe teren mai bun ca niciodată. În trei meciuri (cu Inter, 2-1; cu Roma 3-3; cu Udinese 2-1), suedezul a marcat de cinci ori și a oferit o pasă decisivă.

În total, acesta a strâns momentan opt goluri și două pase decisive în șapte apariții pe teren în actualul sezon. Curios este că Ibrahimovic nu a marcat în niciunul din cele două jocuri de Europa League în care a fost pe teren, oferind o singură pasă de gol în meciul cu Sparta Praga.

Lille nu a pierdut deloc

De partea cealaltă, Lille are un start de sezon excelent și este neînvinsă în 11 partide disputate în toate competițiile. În campionat, formația franceză se află pe locul 2, în spatele lui PSG, iar în Europa League a strâns până acum patru puncte după victoria la Praga, cu o Sparta în inferioritate încă din prima repriză (4-1) și egalul de acasă cu Celtic (1-1). Lille are cinci egaluri până acum, dar o nouă remiză pe San Siro ar fi aur pentru echipa din Hexagon.

Asta pentru că Milan pleacă mare favorită și, dacă Stefano Pioli va decide să-l trimită pe teren pe Zlatan, care la anii săi ar mai avea nevoie și de odihnă, va fi pericol pentru băieții lui Cristophe Galtier.

KEY POINTS:

  • Milan are 24 de meciuri consecutive fără înfrângere, din care 18 sunt victorii, o serie pe care nu a mai avut-o de 25 de ani
  • În cele cinci meciuri disputate pe teren propriu în actuala stagiune, italienii au patru victorii și un egal, iar golaverajul este excelent: 14-5
  • Lille este neînvinsă în acest sezon, dar nu a reușit să câștige nici măcar un meci din precedentele trei
  • Victoria cu Sparta Praga din prima etapă a fost prima în deplasările din Europa League pentru Lille din ultimii 11 ani!