Meniu

22 Aprilie. FCSB câștigă cu Cliceni și aduce cota de 1.60

FCSB se deplasează joi seara la Clinceni în a doua etapă a play-off-ului cu gândul la revanșă după înfrângerea din returul sezonului regular. Academica a fost zdrobită de CFR Cluj în prima etapă, astfel că există premise pentru a întrevedea o victorie a liderului Ligii 1, dar discuția se poate purta și în jurul unui meci cu goluri puține spre deloc.

Lucrurile s-au schimbat mult în ultimele luni în Liga 1 și, dacă la un moment dat FCSB părea mare favorită, situația nu mai e deloc la fel. Plecarea lui Dennis Man și accidentările lui Florinel Coman au estompat serios avântul ofensiv al echipei pregătite de Toni Petrea. În același timp, CFR a căpătat din nou tracțiune și le suflă în ceafă roș-albaștrilor, iar desfășurarea play-off-ului se anunță a fi explozivă.

Lipsește și cuplul Tănase - Moruțan?

Până la finalul lui 2020, fotbalul celor de la FCSB era ca o poezie. Fluid, de multe ori în viteză și piperat cu execuții tehnice de finețe, jocul roș-albaștrilor încânta și îi făcea pe mulți dintre specialiști să-și dea jos pălăria în fața acestora. Brusc, lucrurile s-au întors aproape la 180 de grade. Victoriile, atunci când vin, o fac tot mai greu, iar rezultatele modeste sunt tot mai dese. De exemplu, în ultima etapă, cu Botoșani, a fost nevoie de o invenție magnifică a puștiului Octavian Popescu și de o gafă a portarului Pap în fața lui Panțîru pentru ca liderul să întoarcă de la 0-1 la 2-1.

A fost prima victorie după 3 remize (una transformată în eșec în Supercupa cu CFR), iar marea problemă o reprezintă atacul. Înaintea jocului de la Clinceni, problemele în această zonă sunt și mai mari, pentru că Florin Tănase s-a accidentat și el la antrenamente și este incert. Golgheterul campionatului, cu 14 goluri marcate, decarul roș-albaștrilor poate vedea meciul din tribună alături de alt giuvaier, Olimpiu Moruțan, care a căzut și el după un duel cu Hoban, în Supercupă.

Pentru ce mai joacă Clinceni?

Dacă în cazul forței ofensive a FCSB-ului ne-am cam lămurit, trecem la capacitatea de atac a Academicii, care pare că încă nu și-a revenit după petrecerea dată pentru calificarea în play-off. Aflată la al doilea sezon în Liga 1, echipa din Clinceni a reușit o performanță nesperată și istorică odată cu accederea în primele 6 echipe din România, dar se pare că ambiția s-a epuizat odată cu finalul sezonului regular. E drept că acum nici nu prea mai există miză, deoarece doar primele 3 locuri se duc în cupele europene, poziții greu de prins.

În afara victoriilor obligatorii din ultimele două etape cu Poli Iași (2-1) și Dinamo (3-1), Clinceni mai câștigase un singur meci din precedentele 9, chiar cel cu FCSB (1-0 pe Arena Națională). Totuși, ambiția arătată în acea perioadă nici nu se compară cu ce s-a văzut în prima rundă din play-off, la Cluj. CFR a făcut tot ce a vrut, a ratat ocazii cât casa până a reușit să deschidă scorul și apoi s-a desprins lejer la 3-0. La final, Ilie Poenaru era negru de supărare pe propriii jucători: “Dacă nu vor să joace, o să iau măsuri. Nu se poate să fim dominați în așa fel. Nu meritam nimic”, a fost esența discursului amenințător al tehnicianului ilfovean. Din păcate pentru el, Poenaru nu va putea sta pe bancă, fiind depistat pozitiv cu Covid miercuri, la fel ca și alți trei jucători: Markovic, Bilal și Dumitriu.

Ce se va întâmpla joi vom vedea, dar e clar că dacă se va desfășura ca cele două întâlniri din sezonul regular, meciul va fi foarte închis. Clinceni știe să se apere, iar cu FCSB a închis mai mereu culoarele bine, așa că apatia ofensivă a liderului poate fi speculată. Din acest motiv, ne așteptăm să vedem goluri puține sau deloc, deci NGG pare un pronostic potrivit. Cota de peste 1.60 pare destul de bună în contextul dat.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 13 meciuri pe care FCSB le-a jucat în competițiile interne, pariul NGG a ieșit câștigător de 11 ori;
  • În jocurile din deplasare, liderul din Liga 1 produce meciuri în care ambele echipe înscriu rar. Acest lucru s-a întâmplat în doar 33% din cazuri în acest sezon;
  • Academica urmează și ea același model, dar în privința jocurilor de acasă. Doar 33% dintre acestea s-au sfârșit cu ambele formații printre marcatoare;
  • La sfârșitul sezonului regular, Clinceni a avut cel mai slab atac dintre echipele calificate în play-off, cu 30 de goluri marcate în 30 de etape;
  • În clasamentul jocurilor disputate pe propriul teren al sezonului regular, Academica a avut al doilea cel mai slab atac, cu doar 13 reușite în 15 meciuri;
  • Toate cele 4 confruntări directe oficiale între Clinceni și FCSB s-au terminat cu maximum o echipă printre marcatoare.