Meniu

21 Decembrie. AEK Atena face un nou meci cu goluri

VEDEM UN NOU MECI CU GOLURI DE AMBELE PĂRȚI PROVOCAT DE AEK ATENA?

Grecia este cunoscut ca un campionat ce nu e așa generos cu privitorii din punctul de vedere al golurilor, dar AEK Atena devine o echipă care contrazice această percepție. Fosta multiplă campioană a elenilor primește luni vizita unei alte echipe care preferă jocul deschis, Volos, astfel că ne putem aștepta la un meci cu goluri de ambele părți.

A treia cea mai populară echipă din Grecia, AEK Atena pare din nou condamnată să-și vadă rivala Olympiakos de la spate. La nouă puncte în spatele liderului din Pieru, dar depășită și de Aris și PAOK, cele două cluburi din Salonic, galben-negrii este totuși în zona locurilor de cupă europeană.

Volos e redutabilă în deplasare

Luni, pe stadionul Georgios Kamars vine în vizită FC Volos, o echipă care nu spune foarte multe celor mai mulți dintre microbiști. Fondată în urmă cu doar trei ani, echipa din micuțul orășel de pe coasta estică a Greciei a reușit să se dezvolte foarte rapid. Două promovări succesive au adus-o sezonul trecut în prima ligă elenă, acolo unde nu a avut mari emoții cu retrogradarea și a ocupat la final locul 11.

În această stagiune, Volos ocupă locul 8 după 12 etape și este inclusiv în cărți pentru o calificare în playoff-ul campionatului. Oaspeții de luni seară se descurcă cel mai bine în cadrul meciurilor din deplasare, acolo unde au pierdut o singură dată în acest sezon, chiar pe terenul campioanei Olympiakos (1-4).

Echipa antrenată de Angel Lopez a marcat în fiecare meci disputat pe teren străin, iar golgheterul echipei este Anastasios Douvikas, marcator a cinci goluri și realizator a încă două pase decisive. Patru dintre reușitele grecului au venit chiar pe teren advers: una cu Atromitos (2-0), două cu PAS Lamia (2-1) și una cu Appolon Smyrnis (3-3).

AEK a scăpat de Europa League

Pentru gazdele de luni seară, sezonul acesta a fost unul deosebit de încărcat, în special din cauza participării în Europa League. Trimisă într-o grupă cu Leicester, Braga și Zorya, echipa lui Ionuț Nedelcearu nu a obținut să strângă decât trei puncte, 4-1 în Ucraina, pentru că în rest a fost învinsă de cinci ori, iar golaverajul în aceste meciuri a fost catastrofal: 3-14!

Totuși, grecilor le-a mers bine în campionat după meciurile din Europa și au obținut cinci victorii din șase încercări. Singura înfrângere a fost cea cu Panathinaikos (1-2), pe care Boloni a reușit s-o calibreze și s-o readucă în jumătatea superioară a clasamentului. Ceilalți pași greșiți făcuți pe teren propriu, dacă pot fi numite așa, sunt remizele cu Olympiakos și PAOK (ambele 1-1), pentru că în rest AEK a strâns trei victorii: 3-0 cu Lamia, 2-1 cu OFI Creta și 4-1 cu AEL Larissa.

Principalii responsabili pentru prestațiile bune ale galben-negrilor sunt Petros Mantalos (două goluri și șapte pase decisive), Marko Livaja (patru goluri și două assisturi) și Karim Ansarifard (șapte goluri). Aceștia sunt așteptați să contribuie la aportul ofensiv și luni seară, mai ales că Volos a arătat că poate să marcheze și trebuie contracarată prin goluri. Adică tocmai ce ne dorim și noi, pentru că pronosticul acestui meci este GG.

PUNCTE CHEIE:

  • Opt din precedentele nouă meciuri disputate de Volos s-au terminat GG, cinci dintre ele chiar 3+ (golaveraj 12-16 în acest interval, deci o medie de 3,1 goluri pe joc);
  • Ultimele cinci deplasări ale oaspeților au bifat câștigător pariul GG, trei dintre ele fiind chiar în zona GG3+ (golaveraj 8-10);
  • Ambele meciuri directe din sezonul trecut au fost câștigate de AEK, dar Volos a marcat de fiecare dată. Golaveraj în intervalul stabilit a fost 6-3);
  • Ultimele șase jocuri de campionat ale lui AEK s-au terminat GG, iar cinci dintre ele au fost și 3+. În această perioadă, golaverajul a fost de 14-9;
  • Opt din ultimele nouă jocuri pe care atenienii le-au disputat în toate competițiile au fost GG, șase dintre care GG3+.