Meniu

11 Ianuarie. Alanya pierde surprinzător acasă

CONTINUĂ ALANYA FORMA BUNĂ DE ACASĂ?

Alanyaspor este una din surprizele acestui sezon din Turcia, alături de Gaziantep, și chiar dacă a mai scăzut din ritm în ultima vreme, jocurile de pe teren propriu sunt specialitatea casei pentru echipa lui Cagdaș Atan. Luni, echipa portocalie-verde primește vizita celor de la Kasimpașa, o echipă aflată la celălalt capăt al clasamentului, care nu pare să aibă prea multe șanse.

Campionatul Turciei este în continuare unul cu un grad mare de imprevizibilitate, dar tocmai acest lucru face ca unele cote să fie destul de mari în raport cu riscul pe care îl implică. Unul din meciurile aflate în această situație pare a fi cel de luni dintre Alanyaspor și Kasimpașa, două echipe care au obiective total diferite în această stagiune.

Șefii Turciei în meciurile de acasă

Gazdele de luni au avut un început excelent de campionat și au reușit să rămână fără înfrângere timp de trei luni, până la începutul lui decembrie. În acest timp, Alanyaspor a disputat nouă meciuri de campionat, șapte dintre ele fiind victorii. Interesant este că șase dintre acestea au fost obținute fără a primi gol, iar printre cele ce merită o mențiune specială fiind deplasarea de la Sivasspor (2-0), cea de la Istanbul, cu Galatasaray (2-1) sau meciul de acasă cu Hatayspor (6-0), nou-promovata care e pe locul 8 momentan în Super Lig.

De atunci, însă, Alanya a mai obținut doar două succese în următoarele șase meciuri, dar numele învinselor au greutate: campioana Bașakșehir (3-0) și liderul Beșiktaș (2-1). Ambele rezultate au fost obținute acasă, acolo unde gazdele au construit o adevărată fortăreață. Din opt meciuri, nu au pierdut niciunul și au șase victorii în acest interval, iar la capitolul golaveraj stau excelent: 18-3!

Kasimpașa are mari probleme în deplasare

Următoarea echipă care se pregătește să-și însușească titulatura de victimă a vizitelor la Alanya este Kasimpașa, o trupă care e în descreștere față de sezonul trecut. După ce în stagiunea 2019/20 a terminat pe locul 10, adică în zona liniștită a clasamentului, situația s-a alterat între timp.

În acest moment, echipa din Istanbul, la care a în copilărie a jucat și președintele Recep Erdogan, se află pe locul 17, adică primul de deasupra liniei retrogradării. Aflată la patru puncte în fața celor de la Ankaragucu, principala urmăritoare, Kasimpașa va avea de tras și de suferit pentru a își menține locul în elita fotbalului turcesc.

Echipa pregătită de Fuat Capa a obținut până în prezent cinci victorii, cele mai importante fiind cele cu Galatasary (1-0 pe 4 octombrie) și Trabzonspor (4-3). Acesta din urmă e și singurul pe care oaspeții de luni l-au obținut în deplasare, acolo unde din opt jocuri au cinci înfrângeri, patru dintre ele chiar la zero. Această linie de clasament o clasează pe poziția a 19-a în clasamentul jocurilor disputate pe teren străin, ceea ce e destul de relevant în perspectiva jocului cu Alanya.

Contextul e, clar, favorabil gazdelor, care au oricum nevoie de puncte pentru a se menține în zona podiumului. Faptul că acasă au trecut de echipe mult mai importante le va da probabil destul moral celor de la Alanya, astfel că “1 solist” pare alegerea logică. Faptul că acest pariu are o cotă de 1.70 nu poate decât să ne bucure, pentru că raportul risc/beneficiu pare să fie în favoarea pariorilor de această dată.

PUNCTE CHEIE:

  • Kasimpașa are trei înfrângeri, toate la zero, și un egal în ultimele patru jocuri disputate în campionat. Golaverajul în acest interval este de 2-11;
  • Oaspeții au cinci înfrângeri, din care patru sunt fără gol marcat, și două egaluri în cele opt jocuri pe care le-au disputat pe teren străin în campionatul actual;
  • Alanyaspor are patru victorii consecutive în campionat în confruntările directe, perioadă în care golaverajul este de 11-3;
  • Gazdele au câștigat precedentele trei întâlniri directe disputate pe propriul teren, timp în care golaverajul este de 10-2;
  • 14 meciuri consecutive fără înfrângere are echipa din Alanya din postura de gazdă, 11 fiind victorii. În opt jocuri nu a primit gol, iar golaverajul în intervalul indicat este 33-7.