Meniu

ANALIZĂ. Pariuri speciale pentru Euro 2020

Pe lângă clasicele pariuri antepost precum Câștigătoarea Trofeului, Golgheterul Competiției, casele de pariuri vin și cu pariui mai speciale, precum echipa cu cea mai proastă apărare din faza grupelor, cel mai bun atac, și altele. Am selectat 5 dintre cele mai interesante astfel de pariuri și vi le prezentăm mai jos:

Cele mai multe goluri primite în faza grupelor. Pronostic: Ungaria. Cotă: 5.00

Cât ghinion a avut Ungaria la tragerea la sorți! Cu o grupă contra Franței, Germaniei și Portugaliei accederea în optimi pare aproape imposibilă. În cele 3 meciuri din grupe defensiva maghiară va trebui să se opună unor jucători precum Ronaldo, Mbappé, Griezmann, Joao Félix, Werner, Sané, Benzema, Gnabry sau André Silva. În plus, ultimele meciuri nu au adus prea multe motive de bucurie, echipa primind 3 goluri de la Polonia și unul de la Andorra, o echipă foarte slabă. În aceste condiții este de așteptat ca Ungaria să aibe mari probleme în a evita să primească goluri, iar faza grupelor s-ar putea dovedi de-a dreptul dureroasă pentru vecinii noștri.

Cele mai puține goluri primite în faza grupelor. Pronostic: Italia. Cotă: 7.00

Un singur gol primit în ultimele 12 meciuri. Acesta e bilanțul formidabil al trupei lui Mancini. Italia vine la Euro după o serie de 23 de meciuri fără înfrângere, mai exact din septembrie 2018. Mare merit în această performanță îl are defensiva, care a primit doar două goluri și în Liga Națiunilor în cele 6 meciuri cu Olanda, Polonia și Bosnia. Parte dintr-o grupă echilibrată și fără favorite clare (Elveția, Turcia și Țara Galilor), italienii se vor baza probabil foarte mult pe defensivă pentru a aduna cât mai multe puncte și a trece fără emoții în faza următoare. Țara Galilor are doar 10 goluri în ultimele 13 meciuri (în 5 partide nu a marcat), deși a avut și adversari facili precum Albania, Irlanda, Bulgaria sau Finlanda. Turcii s-au chinuit în ultimele meciuri cu Guinea, Moldova și Azerbaijan, astfel că cea mai serioasă amenințare pentru defensiva Italiei rămâne Elveția.

Cele mai puține goluri marcate în faza grupelor. Pronostic: Slovacia. Cotă: 11.00

Slovacia este de departe outsiderul grupei E, din care fac parte mult mai puternicele naționale ale Spaniei, Suediei și Poloniei. Slovacia și-a arătat limitele ofensive în 2021 - fără gol în Cipru și Austria sau un singur gol cu Bulgaria. Lucrurile au stat asemănător și în Liga Națiunilor, unde slovacii au punctat doar de 5 ori în cele 6 meciuri, terminând pe ultimul loc (cu adversari precum Cehia, Scoția și Israel, adversari net inferiori față de cei de la Euro). Din cele 5 goluri, 3 au venit în dubla contra Israelului. Pentru a amplifica problema, trebuie subliniate și defensivele echipelor pe care le va întâlni: Spania este cotată alături de Italia și Belgia ca având una din cele mai solide apărări de la Euro - iar meciuri cu adversari precum Germania, Portugalia sau Elveția stau dovadă. Suedia se apără și ea bine cu adversari mai slabi, și are un singur gol primit în ultimele 5 meciuri. Singura echipă cu un joc mai deschis este Polonia, dar care tot este superioară la toate capitolele Slovaciei.

Cele mai multe goluri în faza grupelor. Pronostic: Olanda. Cotă: 7.00

Chiar dacă nu au cei mai buni atacanți din echipele prezente la Euro, olandezii sunt obișnuiți să pratice un fotbal orientat pe atac. După ce a marcat de 24 de ori în cele 8 meciuri de calificare la Euro și de 16 ori în cele 5 meciuri din 2021, echipa și-a demonstrat în mod clar abilitatea de a găsi plasa porții. Franța, Portugalia sau Germania au cu siguranță atacanți mai vaoloroși, dar aceste echipe vor juca între ele în grupe, ceea ce scade șansele unor scoruri fluviu. Olanda în schimb beneficiază de o grupă ușoară, cu Austria, Ucraina și Macedonia, echipe obișnuite să primească destule goluri și inferioare valoric batavilor. Chiar dacă nu sunt favoriți ai turneului, Depay și colegii ar trebui să poată profita de această grupă și să marcheze de cât mai multe ori.