Meniu

29 Iunie, la 19:00. Germania, fără replică pe Wembley

Anglia primește pe Wembley vizita Germaniei într-o optime de finală între două pretendente la victoria finală care încă nu au confirmat. Deși Anglia s-a calificat ușor (a beneficiat și de o grupă accesibilă), echipa a reușit să marcheze doar de două ori, o performanță mult sub așteptări (iar Kane încă nu se găsește pe lista marcatorilor). Germania a avut mult de tras în grupa F, iar în minutul 84 al ultimului meci era eliminată (Ungaria conducea cu 2-1 chiar la Munchen și mergea mai departe). Deși atacul german s-a dovedit mult mai eficient decât cel britanic, marea problemă a lui Low o reprezintă apărarea care și-a făcut un obicei din a primi goluri meci de meci (chiar mai mult de unul).

Unde e atacul Angliei?

Chiar dacă Anglia a câștigat grupa și a terminat fără gol primit, echipa a fost în mare parte criticată din cauza performanțelor ofensive. În cursul primei zile, Anglia a câștigat la limită, 1-0 în fața Croației, după un meci în care deși au avut posesia, englezii nu au reușit să își creeze ocazii. Singurul plus al acestui meci a fost că nu le-au permis nici croaților să se apropie de poartă. În cursul celei de-a doua zile, echipa a fost realmente deranjată de o echipă interesantă a Scoției, care a reușit să nu primească goluri în fața englezilor și a avut ocaziile mai mari ale meciului.

Înainte de Euro, Anglia avea reputația unei echipe cu adevărat ofensive, capabilă să înscrie multe goluri datorită unor jucători extrem de talentați, motiv pentru care aceste meciuri au fost o mare dezamăgire. În plus, ultimul meci a urmat aceeași tendință, deoarece echipa lui Southgate s-a impus cu 1-0 în fața Cehiei, cu doar două șuturi pe poartă. În cele trei meciuri din grupe englezii au reușit să trimită doar 5 șuturi pe poartă, o performanță îngrijorătoare pentru o echipă ce dorește să pună mâna pe trofeu

În cele din urmă, Anglia a realizat o fază a grupelor corectă din punct de vedere al cifrelor : echipa a fost favorită a grupei și a terminat pe locul 1, fără a pierde niciun meci. În plus, echipa se poate mândri cu performanțele defensive, deoarece nu a primit niciun gol până acum, fiind singura echipă în această situație alături de Italia. Cu toate acestea, echipa engleză este în continuare destul de criticată din cauza acestei lipse de putere ofensivă, iar echipa este acuzată și pentru că joacă un fotbal destul de plictisitor și neatractiv, contrar a ceea ce se aștepta. În consecință, coechipierii lui Kane nu i-au satisfăcut deocamdată pe fani, iar echipa nu pare a fi un concurent serios pentru câștigarea Euro în prezent. Acest meci împotriva Germaniei poate fi ocazia de a schimba acest lucru și de a realiza o performanță pe măsura așteptărilor în fața unui adversar cu mari probleme defensive și care cu siguranță nu va face meciul de așteptare al concurentelor din grupă.

Unde e defensiva Germaniei?

Germania s-a chinuit serios să treacă de grupa F, dar a obținut în final locul 2 (a beneficiat din plin de autogolurile Portugaliei din meciul direct și apoi de incapacitatea ungurilor de a păstra avantajul pe tabelă după ce au condus de două ori). Nemții au debutat cu o înfrângere, 0-1 contra Franței, după un meci lipsit de ocazii de gol și decis de autogolul lui Hummels. A urmat meciul cu Portugalia unde, după ce Ronaldo a deschis scorul, portughezii și-au trimis de două ori mingea în proprie poartă iar Germania a terminat învingătoare (4 - 2). Deși atacul a amintit de zilele de glorie ale Mannschaft-ului, defensiva s-a clătinat serios iar portughezii au lovit și transversala, printre alte ocazii. Totuși, victoria gazdelor a fost una meritată.

Ultimul meci, contra bătăioasei Ungarii, a fost un adevărat chin. Ungurii au deschis scorul în prima repriză și s-au apărat perfect până în minutul 66. Interesant, maghiarii au reacționat imediat și au preluat din nou conducerea la doar două minute. Pe final însă, la fel cum o făcuseră și cu Portugalia, nu au mai reușit să respingă valurile de atacuri ale nemților și au terminat la egalitate, 2-2, rezultat ce le-a permis nemților calificarea în optimi. După eliminarea rușinoasă de la ultimul mondial, Germania a fost la doar 6 minute de o nouă umilință.

Această fragilitate defensivă a Germaniei nu mai este de mult ceva nou - echipa a primit 6 goluri de la Spania în ultimul meci de Liga Națiunilor, două de la Macedonia de Nord în calificările pentru Mondialul din Qatar, 4 de la Olanda, câte 3 de la Turcia și Elveția sau unu de la Letonia, o echipă care practic nu contează în fotbalul european.

Pare foarte greu de prezis un câștigător pentru acest joc. Ambele echipe s-au confruntat cu rezultate modeste și nu par a fi capabile să performeze atât de bine pe cât se așteptau. Acest meci poate fi ocazia de a reacționa și de a arăta o altă față pentru calificarea în turul următor. În plus, dacă luăm în considerare meciul dintre Portugalia și Germania, am putea asista și la acesta ca la un meci plăcut, între două echipe europene importante.
Din toate aceste motive, putem presupune că ambele echipe vor înscrie în acest meci. Apărarea Germaniei pare foarte fragilă, dar, de cealaltă parte, apărarea Angliei se va confrunta cu atacanți de talie mondială pentru prima dată în acest turneu. În plus, meciul germanilor împotriva portughezilor ar putea fi un exemplu, iar acest nou joc ar putea fi similar cu acesta.

PUNCTE CHEIE:

  • Anglia a marcat în 8 din ultimele 9 meciuri;
  • Germania are doar două meciuri din ultimele 29 în care nu a marcat;
  • Defensiva germană are mari probleme și a primit gol în ultimele 6 meciuri (inclusiv de la Letonia sau Macedonia de Nord);
  • Nemții au păstrat poarta intactă în doar 3 meciuri din ultimele 17 (cu România, Cehia și Islanda);
  • 5 din ultimele 6 meciuri ale Germaniei s-au terminat cu ambele echipe având cel puțin câte un gol pe tabelă;
  • Și din ultimele 17 meciuri ale Germaniei, 12 s-au încheiat cu pariul GG câștigător.