Meniu

Anglia – Islanda

SHOW VA FI PE WEMBLEY, DAR CARE VA FI DIMENSIUNEA LUI?

Anglia nu mai are nicio șansă la calificarea în semifinalele Ligii Națiunilor, iar Islanda e deja retrogradată, dar echipa lui Gareth Southgate are o revanșă de luat în fața propriilor fani. Tocmai de aceea, credem că superstarurile britanice vor trage tare și îl vor pune serios la treabă pe portarul oaspeților.

După cinci meciuri jucate, naționala de la Londra nu a reușit să strângă decât șapte puncte, asta deși a bătut Belgia în meciul jucat în octombrie pe Wembley. Din acest motiv, trupa lui Harry Kane nu mai are matematic nicio șansă pentru a revenit în Final Four-ul competiției, iar partida cu Islanda e doar una de antrenament.

Probleme cu jucătorii lui Liverpool

Gareth Southgate se poate folosi de jocul cu nordicii pentru a testa în continuare mai mult variațiuni ale distribuției cu ajutorul căreia vrea să câștige trofeul suprem vara viitoare, la Euro 2020. În atac, mai ales, este o concurență serioasă, mai ales că mulți dintre jucătorii ofensivi englezi sunt versatili și pot ocupa mai multe poziții pe teren.

Harry Kane pare a fi singurul care să fie sigur de postul său în vârful atacului, asta deși Dominic Calvert-Lewin de la Everton îi face deja concurență serioasă căpitanului Angliei. Pe flancuri, Rashford și Sterling lipsesc din cauza accidentărilor, dar Jadon Sancho devine din ce în ce mai sigur de poziția sa, iar fotbaliști precum Jack Grealish (care poate juca și inter), Mason Greenwood sau Calum Hudson-Odoi vin tare din urmă.

Pentru această acțiune, Southgate a întâmpinat dificultăți cu jucătorii lui Liverpool, care încep să cadă pe capete. Trent Alexander-Arnold era accidentat încă dinainte acestei acțiuni și a spus pas convocării, în timp ce Jordan Henderson și Joe Gomez s-au accidentat în cantonamentul naționalei și au fost trimiși deja acasă.

Islandezii nu deranjează pe nimeni

Anglia vine după înfrângerea cu Belgia, de la Bruxelles (0-2), acolo unde deși au dominat, nu au putut să concretizeze ocaziile și au fost pedepsiți. Evoluția ștearsă din dubla cu Danemarca (0-0 în deplasare și 0-1 acasă) i-a costat pe britanici, care vor vedea din fața televizoarelor segmentul final al Ligii Națiunilor.

Islanda este și ea un monument de nefericire din cauza prestațiilor recente. Fără niciun punct în competiția semiamicală organizată de UEFA, naționala nordică va retrograda în eșalonul doi valoric pentru ediția viitoare.

În Liga Națiunilor, islandezii nu au obținut niciun punct în primele cinci meciuri, iar golaverajul e groaznic: 3-13! Echipa lui Gylfi Sigurdsson a fost lovită de necaz și în barajul pentru calificarea la Euro 2020, acolo de unde a eliminat România în semifinala din octombrie. Nordicii au jucat finala la Budapesta și, chiar dacă au condus cu 1-0 după gafa portarului Peter Gulacsi, Ungaria a revenit în ultimele minute ale meciului și a întors incredibil scorul (2-1).

Tocmai pentru că moralul Islandei este la pământ, iar jucătorii Angliei au motive să tragă tare pentru a demonstra că își merită locul în angrenajul lui Southgate, ne așteptăm la o victorie sănătoasă a britanicilor, care pot înscrie lejer chiar și de trei ori.

PUNCTE CHEIE:

  • Anglia are zece victorii în precedentele 11 meciuri acasă, dintre care șapte la zero, iar în acest timp golaverajul britanicilor e de 35-5
  • Precedentele nouă victorii ale britanicilor obținute pe teren propriu s-au terminat cu minimum trei goluri înscrise
  • Două din cele trei meciuri directe s-au terminat GG3+
  • De la barajul cu România, Islanda a pierdut toate cele patru meciuri disputate, iar balanța golurilor este de 3-9
  • Ultimele șase meciuri ale Islandei s-au terminat cu minimum trei goluri înscrise, cinci dintre ele au fost înfrângeri, iar patru dintre acestea din urmă au fost GG3+