Meniu

APOEL NICOSIA – ZRINJSKI

Evită regina Ciprului dezastrul contra bosniacilor anonimi?

Cipru nu spune mare lucru când vine vorba de meciurile inter-țări, însă la nivel de echipe de club, APOEL Nicosia a ținut steagul sus, mai ales în ultimii zece ani. Într-o partidă cu un adversar puțin cunoscut pariorilor și, oricum, lipsit de experiență internațională, ciprioții pornesc din postura de favoriți.

Campioană timp de șapte ani la rând (2013-2019), APOEL a pierdut în mod surprinzător campionatul sezonul trecut, terminând pe locul 3, contraperformanță care nu se mai înregistrase din 2006. Obișnuiți cu gustul succesului inclusiv în Europa, acolo unde au ajuns de șapte ori în grupe în ultimul deceniu și au bifat chiar și un sfert de finală în Liga Campionilor, cei de la APOEL se mulțumesc în acest sezon doar cu Europa League.

Aici, dau peste Zrinjski, formație pe care întreruperea campionatului din cauza pandemiei a găsit-o pe locul 3 și, astfel, a prins ultimul loc în preliminariile Ligii Europa dedicat Bosniei. Cu doi adversari relativ lejeri întâlniți pe parcurs (3-0 cu luxemburghezii de la Differdange și 3-2 după prelungiri cu Olimpia Ljubliana), bosniacii au ajuns cumva in extremis în turul 3 preliminar. Aici, însă, au nevoie de ceva mai mult decât proverbialul noroc pentru a merge mai departe.


Key Points:

  • APOEL a câștigat ultimele treci meciuri oficiale, golaverajul în acest interval fiind de 7-1
  • Zrinjski nu a câștigat niciunul din cele trei jocuri oficiale disputate în deplasare în acest sezon: două înfrângeri la zero în campionat și acel 2-2 (3-2 după prelungiri) de la Ljubliana
  • APOEL a pierdut o singură partidă din ultimele 14 disputate
  • Doar trei goluri au marcat bosniacii în cele opt etape din actualul sezon al campionatului intern, absolut niciunul în deplasare