Meniu

31 Martie. România ne-a făcut măcar pariul câștigător...

FAC ROMÂNIA ȘI ARMENIA UN MECI CU GOLURI?

România joacă miercuri seara la Erevan un meci esențial pentru calificarea la Mondialul din 2022. Dacă înfrângerea în fața Germaniei era previzibilă, succesul contra Armeniei este imperativ. Totuși, naționala gazdelor a debutat perfect în aceste preliminarii, astfel că misiunea tricolorilor lui Mirel Rădoi se anunță a fi una extrem de dificilă.

Începuturile de preliminarii sunt un prilej de noi speranțe pentru aproape orice microbist din România. După două meciuri jucate, naționala noastră nici nu a dezamăgit, dar nici nu a convins, astfel că jocul din Armenia poate fi un reper important. Cu o nouă atitudine și abordare, prima noastră reprezentativă trebuie să câștige ultimul meci din această sesiune de început a calificărilor.

Cu cine atacăm la Erevan?

Mirel Rădoi a surprins cu insistența pe care o arată în folosirea unei garnituri ofensive indiferent de adversar. În ambele meciuri din aceste preliminarii, selecționerul a apelat la sistemul clasic deja 4-2-3-1. Totuși, improvizația tânărului tehnician apare în fața apărării, acolo unde Rădoi a folosit în ambele meciuri același cuplu format din Nicolae Stanciu și Răzvan Marin, niciunul dintre ei nefiind închizător de meserie.

Dacă în privința celor doi lucrurile sunt clare și mai mult ca sigur vor apărea drept titulari și în Armenia, singurul compartiment care e bătut în cuie pare poarta, unde Florin Niță și-a câștigat pe deplin dreptul de a fi titular. În rest, există destule variante și multe semne de întrebare. În atac, George Pușcaș probabil va fi preferat în locul lui Claudiu Keșeru, care nu a impresionat deloc în meciurile cu Macedonia (3-2) și Germania (0-1). În linia de 3 din spatele atacantului, Mihăilă, Man și Hagi au jucat bine cu ex-iugoslavii, dar au cam dezamăgit cu Germania, iar Maxim ar putea fi o variantă pentru poziția numărului 10 sau pentru banda stângă.

O altă variantă ar fi trecerea la un 4-3-3, cu Marin încadrat de Stanciu și Cicâldău, iar asta ar însemna că în stânga și în dreapta atacantului vor apărea mai mult ca sigur ‘frații’ de la Parma, Man și Mihăilă. Apărarea ridică și ea anumite semne de întrebare. Ovidiu Popescu va fi, probabil, păstrat, în timp ce Bancu a câștigat duelul cu Camora. În centru, Chiricheș rămâne punct fix, în timp ce Toșca, decent cu Germania, se luptă cu Burcă pentru titularizare.

E mai bună Armenia fără Mkhitaryan?

Armenia a impresionat până acum grație celor două rezultate obținute: 1-0 în Liechtenstein și 2-0 cu Islanda. Evident, victoria contra nordicilor a fost cea care a atras atenția, mai ales că Germania reușise să îi învingă la o diferență de doar 3 goluri în prima etapă.

Mirel Rădoi a spus încă de la finalul jocului cu Germania că i se pare că absența lui Herickh Mkhitaryan îi motivează pe colegii săi de la națională și că aceștia sunt mai periculoși astfel. ‘Încearcă să aibă posesie și am observat un plus când nu joacă vedeta lor, Mkhitaryan. Atunci sunt mai agresivi’, a spus selecționerul.

În ultimii doi ani, Armenia a obținut rezultate contradictorii. S-a luptat cu Italia în preliminariile pentru Euro și, chiar dacă a înscris în ambele manșe, a pierdut lamentabil (1-3 acasă și 1-9 în deplasare). Apoi, contra Greciei a pierdut acasă fără să marcheze (0-1), dar a câștigat uimitor în deplasare (3-2), în timp ce contra Finlandei a pierdut fără să marcheze (0-2 și 0-3). Inclusiv Liechtenstein i-a luat puncte naționalei lui Mkhitaryan, care nu a învins la Vaduz (1-1), după ce acasă câștigase cu 3-0.

În Liga Națiunilor, Armenia a impresionat și în cele două sezoane a obținut două promovări succesive. În ultima ediție, viitoarea adversară a României a câștigat o grupă cu Macedonia, Georgia și Estonia, singura care a reușit s-o învingă fiind actuala colegă de grupă, Macedonia (2-1).

Cum și naționala noastră trece printr-un moment de tranziție, e de așteptat să apară în continuare probleme în apărare. Armenia a arătat că poate să înscrie contra oricui, inclusiv în fața destoinicei în defensivă Italia, așa că ne așteptăm să marcheze și contra României. În același timp, tricolorii au forță pentru goluri multiple, motiv pentru care ne așteptăm la o partidă cu reușite de ambele părți, cota fiind una excelentă, 1.95.

PUNCTE CHEIE:

  • Armenia a bifat GG-ul în 9 din ultimele 15 meciuri oficiale. Gazdele nu au putut să înscrie doar contra Greciei și Finlandei în acest timp și au ținut poarta închisă cu Macedonia, Estonia, Liechtenstein și Islanda;
  • În ultimii doi ani, armenii au înscris tur-retur și cu Italia, și cu Bosnia, iar Greciei i-au marcat 3 goluri la Atena;
  • În cele 19 partide pe care le-a jucat în ultimii doi ani, România n-a reușit să marcheze doar contra unor echipe din primele două niveluri valorice din Europa: Germania, Spania, Suedia, Austria, Norvegia;
  • 3 din ultimele 4 meciuri ale României s-au terminat cu pariul GG câștigător. Singura excepție este cel cu Germania, de duminică;
  • Tricolorii au bifat pariul ‘Ambele Marchează’ în 3 din precedentele 4 deplasări, doar în Noervegia nereușind să marcheze.