Meniu

26 Decembrie. Un nou meci spectaculos pe Emirates

FAC ARSENAL ȘI CHELSEA SPECTACOL IAR PE EMIRATES?

Arsenal trece prin cel mai greu moment al său din ultimii 30 de ani, în timp ce rivala Chelsea este în lupta pentru primele locuri și a depășit impasul de acum o săptămână. “Tunarii” au avut probleme acute în privința eficacității, dar meciurile cu echipa lui Frank Lampard au scos mereu ce e mai bun din ei și ne așteptăm și de data asta la un joc cu goluri de ambele părți.

Boxing Day ne aduce o confruntare între cele mai galonate echipe ale Angliei care provin din Londra: Arsenal și Chelsea. Pentru multă vreme echipa superioară a acestui duel, trupa lui Mikel Arteta a devenit sub comanda spaniolului o umbră și caută o victorie în Premier League de aproape două luni.

Atac de retrogradare pentru 'tunari'

Așa cum a spus-o și Alex Ferguson, cel căruia îi este atribuit cel mai des acest citat, “atacul îți câștigă meciurile, dar apărarea aduce trofeele”. Este, probabil, principiul după care s-a ghidat și Mikel Arteta atunci când a început pregătirea noii versiuni a lui Arsenal, dar lucrurile în privința ofensivei au degenerat într-un mod total neașteptat.

Înainte de această etapă, roș-albii reușiseră să marcheze doar 12 goluri în 14 etape, o zestre mult inferioară majorității echipelor din Premier League. De fapt, doar Sheffield United, Burnley (ambele câte 8) și West Brom (10) au înscris mai puțin decât “tunarii”.

Din acest motiv, Arsenal a strâns șapte meciuri de campionat consecutive în care nu a simțit gustul victoriei, din care doar două sunt egaluri, în patru dintre ele nereușind să marcheze. E drept că nici nu a primit foarte multe, pentru că are 11 încasate în seria de șapte meciuri fără succes și încă șapte în prima parte a sezonului.

Chelsea are încă fluctuații

În această vară, echipa care a investit cel mai mult din toată Europa a fost Chelsea, care a făcut investiții de aproape 250 de milioane de euro. Cum era evident, Frank Lampard nu a putut să îi integreze imediat pe toți cei aduși la începutul sezonului, iar prima parte a acestui sezon poate fi considerată mai degrabă o perioadă de tranziție.

În ciuda acestei conjuncturi, Chelsea a reușit să se autodepășească în această toamnă și a avut o serie excelentă, care a inclus câteva rezultate bune și foarte bune: 3-1 cu Leeds, 3-0 cu West Ham, 0-0 în deplasarea de la Manchester United sau 4-0 la Sevilla.

Momentan, albaștrii se află pe locul 5, la șase puncte de liderul Liverpool și la două de locul 2, Leicester. Arsenal, în schimb, este abia pe poziția a 15-a în clasament, la patru puncte deasupra liniei retrogradării și la 17 lungimi de Liverpool.

Totuși, în ciuda acestei diferențe, ambițiile unui derby local, dar și farmecul pe care etapa de Boxing Day îl creează în fiecare an ne împinge să credem că vom avea un meci spectaculos pe Emirates. Iar spectacolul înseamnă, până la urmă, goluri, tocmai de aceea credem că acest meci se va terminat cu ambele echipe printre marcatoare.

PUNCTE CHEIE:

  • Patru din ultimele cinci meciuri disputate de Arsenal s-au terminat GG, trei dintre ele GG3+ (golaverajul în acest interval a fost de 7-10);
  • Arsenal a realizat câte un GG în patru din precedentele cinci jocuri disputate pe propriul teren (în această perioadă, golaverajul este de 7-9);
  • Trei din precedentele cinci jocuri ale lui Chelsea s-au terminat cu ambele echipe pe tabelă. În acest timp, golaverajul este 8-5 pentru londonezi
  • Trei din ultimele patru întâlniri directe de pe Emirates s-au terminat GG (golaveraj 7-5 pentru intervalul indicat);
  • Ultimele patru și șase din precedentele șapte confruntări directe s-au terminat GG. Golaverajul în acest timp este de 13-12 pentru Chelsea).