Meniu

25 Februarie. Arsenal câștigă un meci nebun și o cotă de 1.85.

PROVOACĂ MIZA OPTIMILOR O AVALANȘĂ DE GOLURI?

Arsenal – Benfica este, posibil, cel mai interesant meci din această fază a Ligii Europa. În partida tur, disputată pe Stadio Olimpico din Roma, cele două mari forțe ale continentului au terminat 1-1, într-un meci în care englezii au avut ocaziile mai mari, dar au sfârșit prin a fi conduși. Ne așteptăm ca a doua manșă să aducă mai multă exactitate în fața porții, iar asta s-ar traduce în goluri.

Benfica și Arsenal nu trec printr-un moment bun pe plan intern, acolo unde amândouă navighează în ape sub nivelul obișnuit. Englezii, obișnuiți cu lupta pentru primele 4 locuri, se află acum undeva la jumătatea clasamentului, în timp ce portughezii par să fie ieșiți din cursa pentru titlu.

Se trezește Aubameyang?

Pentru Arsenal, acesta este poate cel mai ciudat sezon din ultimii 20 de ani, asta în special din cauza traseului din Premier League. ‘Tunarii’ se află în acest moment pe locul 11 și par departe inclusiv de locurile care asigură calificarea în Liga Europa. Eliminați și din Cupa Ligii, și din FA Cup, londonezii trebuie să tragă tare contra lui Benfica pentru a-și asigura calificarea în optimile Europa League, pentru că aceasta este singura competiție în care mai au șanse să evite dezastrul.

Multe dintre speranțele lui Arsenal se leagă de căpitanul și golgheterul Pierre-Emerick Aubameyang, gabonezul care în acest sezon a înscris doar 11 goluri în cele 25 de meciuri jucate. Atacantul de 31 de ani a jucat la Roma abia al doilea său meci în acest sezon de Europa League, dar prestația sa din Italia a fost dezamăgitoare. Acesta a ratat două ocazii mari, una chiar uriașă, iar de prestația sa de la Atena depinde viitorul echipei pe care o conduce din teren.

Benfica are cuplul Pizzi – Nunez

Benfica este una dintre cele mai galonate echipe pe plan european care nu vine din unul din cele 5 campionate de top ale continentului. Dublă finalistă a Ligii Europa în ultimul deceniu, echipa din Lisabona știe cum să joace meciurile importante, indiferent de forma în care se află.

După acel 1-1 din tur, ‘vulturii’ sunt obligați să marcheze pe Karaiskakis, astfel că ne putem aștepta la un joc mult mai ofensiv din partea lor. Speranțele echipei pregătite de Jorge Jesus se leagă în special de Darwin Nunez și Pizzi, cei doi golgheteri ai portughezilor din Liga Europa. Ultimul este golgheterul competiției cu cele 7 goluri marcate, în timp ce Nunez, fotbalist adus vara trecută de la Almeria pentru 28 de milioane de euro, a înscris și el de 5 ori.

Cota pentru un meci cu minimum 3 goluri este de 1.85 și, la cum se prezintă lucrurile, pare destul de generoasă. Dacă ceva neprevăzut nu se întâmplă, ne așteptăm la un meci cu artificii, deci și ca pariul ‘peste 2,5 goluri’ să fie câștigător.

PUNCTE CHEIE:

  • Arsenal a terminat toate meciurile din grupă cu minimum două goluri pe tabelă;
  • 6 din cele 8 jocuri pe care englezii le-au disputat în ediția trecută a Ligii Europa au intrat în zona pariului 3+;
  • Toate cele 6 partide pe care Benfica le-a jucat în faza grupelor au bifat pariul 3+ câștigător;
  • 3 din ultimele 4 meciuri pe care portughezii le-au jucat în fazele eliminatorii ale Europa League în precedentele două sezoane s-au terminat cu minimum 3 goluri pe tabelă.