Meniu

21.02, la 18:30. Are vreo șansă Arsenal în fața lui City?

CONTINUĂ CITY FESTIVALUL ȘI PE TERENUL LUI ARSENAL?

Manchester City a reușit să se desprindă de rivalele din Anglia și are acum un avans confortabil de 10 puncte în fruntea Premier League. Trupa lui Guardiola o vizitează pe Arsenal în cel mai bun moment al sezonului pentru ea și, chiar dacă londonezii sunt în revenire de formă, pornesc din postura clară de outsideri.

Traseul din ultimele luni reușit de echipa din Manchester este incredibil, superlativele fiind epuizate în privința vicecampioanei Angliei. Cele 17 victorii consecutive pe care ‘cetățenii’ le-au obținut nu lasă loc de prea multe comentarii, victoriile din ultimele etape cu Everton (3-1), Liverpool (4-1) și Tottenham (3-0) fiind elocvente.

Arsenal și-a mai revenit după o primă jumătate de campionat catastrofală, astfel că momentan au reușit să revină în cursa pentru un loc de cupele europene. Londonezii se află pe poziția a 10-a în campionat, dar sunt încă departe chiar și de locurile 6-7, care i-ar putea asigura prezența în ediția viitoare a Ligii Europa. În ultimele etape, Arsenal a câștigat cu Leeds (4-2) și a făcut un egal cu Manchester United (0-0), ambele acasă, dar în deplasare a pierdut și la West Ham (0-1) și la Wolves (1-2).

În acest context, e greu de crezut că va avea vreo șansă în fața lui City, iar cota de 1.45 pe care oaspeții au primit-o poate fi considerată chiar generoasă.

PUNCTE CHEIE:

  • Manchester City a câștigat ultimele 17 meciuri oficiale disputate, 11 dintre ele fără să primească gol;
  • Vicecampioana are 10 victorii consecutive în deplasare, interval în care a strâns un golaveraj de 30-6;
  • Arsenal are un singur succes în precedentele 5 meciuri oficiale, timp în care a acumulat și două înfrângeri;
  • Londonezii au pierdut 5 din ultimele 6 meciuri disputate pe teren propriu cu echipa din Manchester;
  • 9 victorii în ultimele 10 confruntări directe a strâns City, 6 dintre acestea fără să primească gol.