Meniu

AS Roma – CFR Cluj

Poate defensiva improvizată a CFR-ului să reziste la Roma?

CFR Cluj este neînvinsă după primele două meciuri din grupele Europa League, dar misiunea pe care o are în deplasarea de la Roma pare imposibilă. Cu o apărare în pioneze din cauza absențelor, echipa lui Dan Petrescu poate profita totuși de faptul că italienii nu vor folosi cea mai bună garnitură de care dispun.

Campioana ultimelor trei sezoane din România trece prin vremuri tulburi. În Liga 1, feroviarii se plâng de greșelile arbitrilor, asta deși statisticile din presa de specialitate arată că nu ar fi multe motive pentru o asemenea atitudine. În plus, Dan Petrescu forțează plecare invocând absența transferurilor pe care le-a cerut, iar ghinionul accidentărilor lovește încontinuu trupa din Cluj.

CFR are un singur fundaș central valid

Așa se face că, înaintea deplasării în Italia, CFR este pusă în situația de a improviza în privința perechii de fundași centrali pe care o va folosi pe Olimpico. În acest moment, singurul fotbalist valid pentru acea poziție este tânărul Denis Ciobotariu, care a fost folosit rar de când este în curtea campioanei, de multe ori pentru a acoperi necesitățile regulii U21. Perechea sa va fi Cristi Manea, cel care s-a consacrat pe banda dreaptă a defensivei, dar care a jucat excelent ca stoper în partida cu Young Boys.

Clujenii au ajuns în situația disperată actuală în doar două săptămâni. Întâi, Mike Cestor s-a accidentat la tendonul lui Ahile în partida cu Voluntari (2-1) din urmă cu 10 zile. Apoi, în minutul 15 al jocului cu Young Boys Berna (1-1), Vinicius a simțit și el probleme la mușchi și a cerut schimbarea. S-a dovedit că fundașul-golgheter are o microruptură fibrilară și în prezent a fost trimis la Belgrad pentru a fi tratat de Marijana Kovacevic, o controversată vindecătoare a fotbaliștilor. Se speră ca aceasta să poată să-l pună miraculos pe picioare pe brazilian, dar șansele sunt mici.

În fine, Andrei Burcă este și el absent după ce a fost diagnosticat cu virusul Covid și nu poate, astfel, să facă parte din delegația pe care CFR o va deplasa la Roma.

Roma se concentrează pe campionat

Singura veste bună pentru Dan Petrescu și elevii săi este legată de lipsa de interes a adversarei de joi seara pentru Europa League. Romanii, care în etapa trecută au remizat 0-0 pe teren propriu cu CSKA Sofia, au de gând să trimită din nou o echipă încropită din primul minut.

Adică fără Dzeko, Pedro, Veretout sau Smalling, toți titulari de drept ai echipei lui Paulo Fonseca. Acest lucru se întâmplă pentru că fosta echipă a lui Francesco Totti pune mai mult preț pe campionat, acolo unde o clasare în primele patru echipe le-ar garanta un câștig financiar de aproximativ 100 de milioane de euro. Același lucru s-a întâmplat și în sezonul trecut cu Lazio, care totuși i-a învins cu 1-0 pe clujeni pe Olimpico.

Rămâne de văzut cum se vor descurca campionii României în fața italienilor, dar speranțele se vor pune cu siguranță în tripleta Rondon – Deac – Debuljuh, cei care au marcat împreună șapte goluri în acest sezon al cupelor europene.

KEY POINTS:

  • AS Roma are un palmares impresionant în ultimele patru sezoane în Europa. Din 15 meciuri, are 10 victorii (cu FC Barcelona, Liverpool sau Chelsea), 10 victorii și tot atâtea meciuri fără gol primit
  • Italienii au marcat 30 de goluri în precedentele 15 partide de pe teren propriu din Europa și au primit doar opt. Printre echipele care nu au înscris se numără FC Barcelona, Chelsea sau Shakhtar
  • CFR Cluj are nouă meciuri consecutive fără înfrângere în Europa, din care cinci victorii, ultima înfrângere venind tot în Italia, contra lui Lazio (0-1). În acest interval, golaverajul este de 13-5
  • Campioana României are 16 meciuri oficiale fără înfrângere pe teren advers, din care 11 sunt victorii. În acest interval, CFR nu a primit gol în 12 partide, iar golaverajul este de 26-4!
  • CFR Cluj are probleme serioase de efectiv înaintea acestei partide, în special în centrul defensivei, acolo unde Cestor este accidentat, Burcă are Covid, iar Vinicius are șanse mici să joace