Meniu

15 Mai, la 21:45. Poate Lazio s-o scoată din Europa pe AS Roma?

Cursa pentru Europa este fascinantă în Italia, atât în privința locurilor de Liga Campionilor, cât și în ceea ce privește Conference League. Lazio se luptă pentru premiul cel mare din această discuție, în timp ce AS Roma abia se mai târâie și este în pericol să piardă și locul 7, astfel că miza derby-ului de sâmbătă seara este mare.

Fără a fi printre cele mai în formă echipe din Italia, Lazio și AS Roma produc mai mereu spectacol atunci când se întâlnesc. A fost cazul și în tur, când trupa lui Ștefan Radu a distrus-o pe rivala din oraș cu un sec 3-0. Era o perioadă în care Roma încă visa la primele 4 locuri, dar prestațiile din ultimele luni nu au confirmat aspirațiile.

Roma este în genunchi contra formațiilor din top

Pregătită până la finalul acestui sezon de portughezul Paulo Fonseca, formația la care strălucesc Dzeko și Mkhitaryan arată ca un boxer numărat în picioare. Eliminată de Manchester United din Europa League, după un 2-6 dur în prima manșă din Anglia, trupa din Capitală a rămas doar cu campionatul pe cap, înă nici aici nu se descurcă. În ultima etapă, a pierdut cu 1-3 contra lui Inter, iar acest eșec a ridicat la 11 numărul meciurilor pe care Roma nu reușește să le câștige contra formațiilor care-i sunt deasupra în clasament. Din acestea, 7 sunt înfrângeri, deci semnele sunt rele.

Lazio nu este nici ea într-o formă de zile mari, dar măcar mai câștigă meciuri și nu și-a pierdut instinctul de killer. S-a văzut în ultima etapă, când a câștigat greu cu Parma, grație unui gol marcat de Immobile în minutul 95, dar motivația Ligii Campionilor este mare.

Tocmai din acest motiv, credem că Lazio este favorită înaintea meciului de sâmbătă și chiar dacă este riscant, vom merge pe victoria ei. Forma lui AS Roma din ultima vreme face ca acea cotă de 2.20 pentru succesul oaspeților să fie extrem de apetisantă.

PUNCTE CHEIE:

  • Lazio este neînvinsă în ultimele 4 confruntări directe, două dintre care sunt victorii, inclusiv cea din tur, când echipa lui Ștefan Radu a câștigat cu 3-0;
  • Oaspeții au 3 victorii în precedentele 4 partide, inclusiv un succes cu 3-0 contra lui AC Milan;
  • Roma traversează o perioadă extrem de modestă, cu doar două victorii în precedentele 10 meciuri de campionat, 6 dintre care sunt înfrângeri;
  • ‘Lupii’ din Roma au 5 înfrângeri în cele mai recente 9 meciuri jucate în toate competițiile perioadă în care au obținut doar două succese;
  • Echipa antrenată de Paulo Fonseca nu a câștigat deloc împotriva formațiilor mai bine clasate decât ea. În 11 meciuri contra adversarelor din Top 6, Roma a strâns 7 înfrângeri și doar 4 egaluri.