Meniu

21 Martie. Roma nu marchează cu Napoli și pierde un tempo.

PROVOACĂ ROMA ȘI NAPOLI UN NOU FESTIVAL OFENSIV?

AS Roma și Napoli sunt două dintre echipele care fug după un loc de Liga Campionilor la finalul acestui sezon. Serie A este destul de echilibrată în această zonă în actuala stagiune, astfel că o victorie aici poate fi decisivă. Cert este că cele două rivale s-au întrecut în goluri în ultima perioadă atunci când s-au întâlnit și nu vedem de ce tradiția s-ar schimba acum.

Inter Milano pare că s-a desprins deja în campioană, dar restul discuției despre Liga Campionilor a rămas deschisă. De la AS Roma, care se află pe locul 6, și până la AC Milan sunt doar 6 puncte, astfel că distanța e perfect recuperabilă. Între cele două, se află și Juventus, Atalanta și Napoli, astfel că această luptă în 5 din care două vor ieși pierzătoare se anunță extrem de încinsă și interesantă în același timp.

Roma nu are succes contra spumei

Nu sunt pariurile matematică, dar există anumite șabloane și anumite porniri care pot fi oricând speculate măcar la nivel de probabilitate. Conform rezultatelor din acest sezon, una dintre ele spune că AS Roma nu câștigă contra echipelor aflate în vârful Serie A. Și când spunem vârf ne referim la primele 8 echipe din campionat.

Formația pregătită de Paulo Fonseca a disputat 9 partide împotriva adversarelor de la locul 8 în sus și nu a câștigat decât 4 puncte grație egalurilor cu Sassuolo (0-0), Juventus (2-2), Inter Milano (2-2) și AC Milan (3-3). Primele 3 dintre acestea sunt obținute pe Olimpico, acolo unde doar AC Milan a reușit să învingă (1-2). În deplasare, abia cu Bologna, locul 10, a obținut o victorie (5-1), așa că apetența Romei pentru confruntările cu echipe mai modeste e clară.

Napoli are probleme în deplasare

De partea cealaltă, nici Napoli nu are prea multe momente de laudă împotriva adversarilor de top atunci când vine vorba de meciurile disputate în deplasare. Echipa lui Gennaro Gattuso nu a câștigat decât un astfel de joc, un 1-0 obținut chiar în ultima etapă pe terenul lui AC Milan. În rest, 4 înfrângeri, inclusiv la Verona (1-3), și un singur egal, 3-3 la Sassuolo.

În ultima vreme, Napoli s-a descurcat excelent și pe lângă succesul cu trupa lui Ibrahimovic a mai reușit 7 puncte în cele 3 partide de dinainte. După un 2-0 cu Benevento, napoletanii s-au dezlănțuit cu Sassuolo (3-3) și apoi cu Bologna (3-1), atacul oaspeților fiind pe o pantă ascendentă în ultima vreme.

Ne așteptăm la un joc ofensiv și fructuos și duminică seara pe Olimpico, tocmai de acea pronosticul nostru este ‘3+’ în dreptul golurilor. Cu istoricul pe care Roma și Napoli îl au împreună, cota de 1.65 pare generoasă.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 confruntări directe au venit cu minimum 3 goluri la pachet;
  • 70% din meciurile pe care Roma le-a disputat acasă în acest sezon s-au încadrat în imitele pariului ‘peste 2,5 goluri’;
  • Jocurile gazdelor provoacă destule goluri în acest sezon, cu o medie de 3,43 a partidelor pe care romanii le-au disputat pe teren propriu în Serie A;
  • 62% din deplasările lui Napoli din campionat s-au încadrat în limitele pariului ‘peste 2,5 goluri’;
  • 6 din precedentele 7 jocuri pe care oaspeții le-au disputat pe teren străin au venit cu minimum 3 goluri pe tabelă.