Meniu

AS ROMA – SHAKHTAR DONETSK

SE NEUTRALIZEAZĂ RECIPROC ROMA ȘI SHAKHTAR?

AS Roma primește joi vizita celor de la Shakhtar Donetsk, iar italienii pornesc cu prima șansă. Oaspeții au avut un traseu impredictibil în grupa din Liga Campionilor, acolo unde au reușit să obțină locul 3 în urma unor rezultate contradictorii.

Ucrainenii au început excelent traseul din cea mai importantă competiție intercluburi, cu un 3-2 obținut în deplasarea de la Real Madrid. Continuarea a fost și ea bună, un 0-0 acasă cu Inter, dar apoi totul s-a prăbușit în ‘dubla’ cu Borussia Monchengladbach. Nemții i-au distrus pur și simplu pe cei de la Shakhtar cu un 10-0 la general, după ce au învins cu 6-0 în deplasare și apoi cu 4-0 acasă. În mod surprinzător, echipa din Donetsk a reușit o nouă victorie cu Real Madrid, 2-0 acasă, dar egalul din ultima etapă cu Inter, din nou 0-0, nu a fost îndeajuns pentru a pătrunde în optimile competiției și au ‘retrogradat’ în Europa League.

Roma trage la Ligă în Serie A

Aici, Shakhtar a dat în turul anterior peste Maccabi Tel Aviv, un adversar facil pe care l-a depășit cu victorii fără gol primit, 2-0 în deplasare și 1-0 la retur. În același timp, Roma a trecut destul de lejer de Braga, locul 2 din Portugalia, pe care a bătut-o tur-retur: 2-0 în deplasare și 3-1 în Italia.

Echipa lui Dzeko și Mkihtaryan este în cursa pentru un loc de Liga Campionilor în Serie A, acolo unde momentan ocupă locul 4, la un punct în fața Atalantei și la două în spatele lui Juventus. În Europa League, Roma nu a avut probleme în grupa din care au mai făcut parte CFR Cluj, Young Boys și CSKA Sofia. De altfel, bulgarii au fost singurii care au încurcat trupa italiană, în fața căreia au smuls un egal (0-0) și o victorie (1-3). În rest, formația pregătită de Paulo Fonseca a câștigat la zero ambele dueluri cu CFR Cluj (5-0 acasă și 2-0 în România), iar pe Young Boys a bătut-o după două jocuri cu goluri de ambele părți (2-1 în deplasare și 3-1 acasă).

Meciul de pe Olimpico este destul de dificil, dar nu are o favorită clară, chiar dacă italienii pornesc din această postură grație avantajului dat de propriul teren. Ne așteptăm astfel ca ambele echipe să joace prudent și este destul de posibil ca acesta să se îndrepte spre un 0-0 similar cu cele din ‘dubla’ Shakhtar – Inter. Pontul nostru este NGG, dar implică un anumit risc, reflectat de altfel și de cota de 2.15 cu care este răsplătit.

PUNCTE CHEIE:

  • Precedentele 9 meciuri ale lui Shakhtar s-au terminat cu maximum o singură echipă printre marcatoare;
  • Ucrainenii au bifat în ultimele 9 deplasări pariul NGG. Ultima oară când acest lucru nu s-a întâmplat a fost în octombrie, în deplasarea de la Real Madrid;
  • 4 din cele 6 confruntări directe s-au sfârșit cu maximum una dintre combatante printre marcatoare;
  • AS Roma a bifat NGG-ul în 4 din ultimele 7 meciuri jucate în Europa League;
  • Italienii au provocat meciuri din categoria NGG în 5 din precedentele 8 apariții pe teren.