Meniu

23 Mai, la 21:45. Spune Milan "Adio, Liga. Campionilor!" la Atalanta?

Serie A este în fața ultimei etape, iar marea surpriză este clasarea lui Juventus pe locul 5 înaintea ultimelor 90 de minute. Campioana ultimilor 9 sezoane poate să rămână în afara grupelor Ligii Campionilor dacă Milan și Napoli câștigă în această etapă, însă ‘diavolii’ au o deplasare grea la Atalanta, care are și ea propriul obiectiv pentru care luptă.

Inter a câștigat la pas stagiunea 2020/21 a campionatului Italian, dar în spatele ei a fost și încă este agitație mare. E drept că unele echipe și-au clarificat poziția. Lazio, de exemplu, a ieșit din cursa pentru Liga Campionilor odată cu înfrângerea în derby-ul cu AS Roma, în timp ce Atalanta și-a asigurat pentru a treia oară consecutiv calificarea în grupe grație victoriei din ultima rundă de la Genoa (4-3).

Obiectivul Atalantei e un loc 2 istoric

Gian Piero Gasperini a luat în iarnă o decizie care putea să-i dea tot sezonul peste cap. La sfârșitul lui 2020, când Atalanta era încă pe locul 6, antrenorul care a revoluționat viața fotbalistică în Bergamo a decis să-l scoată din lot pe căpitanul și dirijorul formației, Alejandro ‘Papu’ Gomez. Fără jucătorul în jurul căruia se construise toată strategia formației din nordul Italiei, lucrurile s-au concentrat mai mult pe cei doi atacanți, Duvan Zapata și Luis Muriel.

Astfel, ofensiva Atalantei a început să fie din nou cea mai bună a Italiei, iar acum, cu o etapă înainte de final, trupa din Bergamo este pe locul 2. O victorie cu AC Milan ar securiza această clasare, care ar deveni cea mai bună din istoria clubului. În acest moment, cele mai bune performanțe ale trupei lui Gasperini sunt cele două din sezoanele precedente, când Atalanta a terminat de fiecare dată pe locul 3.

AC Milan vrea revenirea în Ligă

Performanțele istorice ale lui AC Milan o pun în vârful cluburilor din Italia. 7 Cupe ale Campionilor câștigate în total, din care 3 au fost obținute în vremurile Ligii Campionilor sunt cele mai de preț performanțe europene ale ‘diavolilor’. Totuși, rosonerii nu s-au mai calificat în cea mai importantă competiție intercluburi din sezonul 2013/14, iar de atunci nici măcar prezența în Europa League nu a mai fost o constanță, ci mai degrabă o întâmplare. Cele 3 participări în a doua competiție europeană nu au fost însă încununate cu succes, faza optimilor de finală nefiind depășită.

Anul acesta, Milan a părut că vine cu o altă abordare și cel puțin în primele două treimi ale sezonului a arătat multă forță. Pe primul loc între etapele 4 și 22, iar apoi cu încă 10 runde pe locul 2, trupa lui Ibrahimovic, Calhanoglu sau Rebic s-a luptat de la egal la egal cu celelalte forțe din Italia. Totuși, câteva perioade modeste au adus-o acum pe Milan pe locul 4, la un punct în fața lui Juventus, iar lucrurile sunt clare. Cum torinezii joacă în deplasare la Bologna, un meci accesibil, iar Napoli, cea care se află la egalitate de puncte cu echipa lui Pioli are un joc acasă cu Verona, Milan are nevoie de 3 puncte.

Le va putea obține contra Atalantei? Greu de spus. Dar e cert că împotriva unei echipe care atacă din toate pozițiile și înscrie cu o ușurință dezarmantă, trebuie să te pregătești să înscrii mai multe goluri. Tocmai de aceea, cota pentru GG este una extrem de mică, dar pentru acest meci recomandăm un GG3+ care începe de la borna 1.50.

PUNCTE CHEIE:

  • În meciurile de acasă cu echipele din Top 9, Atalanta a bifat pariul GG de 6 ori din 7 apariții. Cu 5 partide din acest interval depășind borna de 2,5 goluri, bergamezii au acumulat un golaveraj de 17-11 și o medie de 4 goluri / joc;
  • Atalanta are cel mai bun atac din Serie A în partidele disputate acasă, cu 48 de goluri înscrise în 18 jocuri, dar și la nivel general, cu 90 de reușite în 37 de runde;
  • AC Milan a bifat pariul GG3+ în cele două deplasări efectuate la echipele clasate în fața sa în clasament. Același lucru s-a întâmplat și în 9 din cele 12 vizite pe terenurile echipelor din Top 14;
  • Echipa lui Stefano Pioli are cel mai bun atac din Serie A în meciurile din deplasare, acolo unde a marcat 41 de goluri, la fel ca Atalanta
  • 6 din ultimele 7 confruntări directe desfășurate la Bergamo s-au terminat cu pariul GG câștigător. În acest timp, de 5 ori s-au înscris minimum 3 goluri.