Meniu

Atletico M. - Valladolid

REUȘEȘTE TRUPA LUI SIMEONE O NOUĂ VICTORIE FĂRĂ GOL PRIMIT?

Atletico Madrid este cea mai în formă echipă din campionatul Spaniei la ora actuală, iar echipa lui Simeone arată tot mai bine în ultima vreme. Sâmbătă, pe Wanda Metropolitano vine Valladolid, una din codașele La Liga, care e greu de crezut că îi va putea pune vreo problemă trupei lui Suarez.

Ani de zile, Atletico Madrid și-a creat o emblemă din acel 4-4-2 foarte bine organizat pe care l-a jucat aproape la perfecție de când a venit Diego Simeone în urmă cu nouă ani. Două finale de Liga Campionilor pierdute, două trofee ale Europa League, două Supercupe ale Europei, un titlu în Spania, o Cupă a Regelui și o Supercupă a Spaniei – cam acesta este palmaresul pe care Atletico l-a strâns în domnia lui “El Cholo”, destul pentru o echipă acuzată că joacă prea defensiv.

Suarez revine după o lună de absență

De câteva meciuri, Simeone a decis să schimbe modulul de joc, din dorința de a integra cât mai mulți din jucătorii ofensivi pe care îi are la dispoziție. Acel 4-4-2 s-a transformat în 3-5-2 din mai multe motive și, chiar dacă aparent folosirea a trei fundași centrali în loc de doi pare un pas în spate, lucrurile stau mult diferit.

Primul argument pentru noul sistem a fost Mario Hermoso, fundașul central adus anul trecut de la Espanyol și care s-a integrat perfect în angrenajul lui Simeone. Cum Gimenez și Savic erau deja jucători de bază, tehnicianul argentinian a trebuit să găsească o soluție pentru a-l folosit constat și pe Hermoso, mai ales că în lotul lui Atletico mai există un stoper de mare valoare, brazilianul Felipe.

În al doilea rând, în 3-5-2, Simeone poate să folosească chiar și șapte jucători ofensivi. Pe benzi, momentan au fost folosiți Carasco, un mijlocaș ofensiv, și Trippier, un fundaș lateral ale cărui calități apar mai degrabă pe faza de atac. Apoi, cei trei mijlocași centrali sunt toți de profil ofensiv, Koke fiind cel care joacă rolul închizătorului. Ultimul argument este libertatea pe care poate să i-o ofere lui Joao Felix, care, jucând în spatele unui vârf clasic (cel mai probabil Suarez), poate să se miște pe tot latul terenul și să caute spațiile de care are nevoie fără să fie nevoit să se lupte mereu cu fundașii adverși.

Că tot vorbeam de Suarez, acesta va reveni în angrenajul lui Atletico după o lună de absență cauzată de infectarea cu coronavirus. Uruguayanul are șanse să fie chiar titular contra lui Valladolid, mai ales că peste o săptămână vine derby-ul cu Real Madrid și trebuie să-și găsească ritmul cât mai rapid.

Valladolid și-a revenit recent, dar joacă cu Atletico

Sâmbătă, pe Wanda Metropolitano vine Real Valldolid, echipă care a evadat din zona retrogradării grație celor șapte puncte obținute în ultimele trei etape. Victoriile cu Bilbao (2-1) și Granada (3-1), dar și egalul cu Levante i-au dus pe oaspeți pe locul 17, primul deasupra liniei, la egalitate de puncte cu Celta, ocupanta poziției a 18-a.

Totuși, această serie, care vine după opt meciuri fără succes în primele etape, nu poate să-i sperie pe cei de la Atletico. Cu două jocuri mai puțin disputate decât concurența, trupa lui Simeone este neînvinsă, are un punct mai puțin decât liderul Sociedad și a primit doar două goluri în cele nouă etape.

Argumentele pentru o victorie a lui Atletico sunt extrem de solide, dar la acest meci se merită și încercarea unui pariu pe o victorie a gazdelor fără gol primit.

PUNCTE CHEIE:

  • Atletico nu a primit gol în patru din cele cinci partide jucate acasă în La Liga din acest sezon și are un golaveraj de 13-1 în acest timp
  • Echipa lui Simeone e neînvinsă în campionat pe Wanda Metropolitano, acolo unde are patru victorii (una cu FC Barcelona) și un egal
  • Valladolid a pierdut ultimele cinci partide jucate pe terenul lui Atletico, precedentele trei fără să dea gol, iar golaverajul în acest interval este 10-2
  • Oaspeții au câștigat o singură partidă din ultimele nouă deplasări efectuate în La Liga, timp în care au șase înfrângeri, patru fără să înscrie (golaveraj 8-15)
  • Gazdele au un singur gol primit în cele mai recente opt partide din campionat, perioadă în care au acumulat un golaveraj de 13-1