Meniu

23 Februarie. Atletico pierde la limită prima manșă cu Chelsea.

VEDEM GOLURI LA CONFRUNTAREA DINTRE ATLETICO ȘI CHELSEA?

Atletico Madrid și Chelsea sunt din nou față în față în Liga Campionilor, pentru a treia dublă din ultimii 7 ani, iar confruntările directe din această perioadă indică un echilibru aproape perfect. Cele două traversează momente gri pe plan intern, chiar dacă spaniolii sunt încă lideri în La Liga, iar englezii au revenit în cursa pentru primele 4 locuri, așa că ne așteaptă un meci imprevizibil.

Bucureștiul vede, totuși, Liga Campionilor în acest sezon, dar asta datorită restricțiilor provocate de Covid. Englezii ar fi fost obligați să stea în carantină în eventualitatea unei deplasări în Spania, astfel că șefii lui Atletico au decis mutarea meciului în România.

Apărarea lui Atletico a amorțit

Din păcate pentru iberici, chiar dacă au pierdut avantajul terenului propriu, meciul de pe Arena Națională va conta tot ca unul jucat acasă, astfel că golurile marcate de Chelsea vor fi considerate ca fiind în deplasare. Iar asta este o veste proastă, deoarece apărarea lui Atletico a început să dea rateuri în mod constant recent.

Diego Simeone părea să fi găsit din nou cheia unei defensive de fier, așa cum s-a întâmplat în momentele cele mai importante ale echipei în cei 9 ani petrecuți de argentinian pe banca tehnică a echipei. Totuși, avantajul de 8 puncte pe care Atletico îl avea față de Real Madrid aproape s-a evaporat, iar acum distanța față de marea rivală este de doar 3 lungimi. În ultimele 4 etape din La Liga, madrilenii s-au încurcat acasă cu Celta (2-2), dar și în ‘dubla’ cu Levante: 1-1 în restanța din etapa a 2-a și 0-2 în ultima rundă, chiar pe Wanda Metropolitano.

Totuși, atacul funcționează la parametrii înalți cu o constanță destul de bună, ‘vinovatul’ fiind, în principal, Luis Suarez, cel care a marcat 16 goluri în cele 20 de meciuri pe care le-a jucat în actualul sezon de La Liga. Uruguayanul este anunțat titular și diseară, absenții lui Atletico fiind Carrasco, Herrera, Gimenez, Vrsaljko și Trippier.

Chelsea nu convinge nici cu Tuchel

Adversara lui Atletico nu traversează nici ea un moment prea bun, chiar dacă înainte de ultima etapă de campionat reușise o suită de rezultate bune. Încă de când era antrenată de Frank Lampard, jocul lui Chelsea scârțâia, iar tânărul antrenor englez a încercat și să modifice sistemul, dar și să rotească titularii, totul fără efect.

Thomas Tuchel a făcut și el câteva modificări, a reactivat câțiva jucători altă dată importanți, precum Hudson-Odoi sau Alonso, dar lucrurile nu arată mai bine din punct de vedere fotbalistic. E adevărat că de la instalarea neamțului în funcția de antrenor, londonezii au 5 victorii și un egal, dar acel 1-1 cu Southampton din ultima etapă e cumva consecința logică a jocului lipsit de consistență al albaștrilor. Aceștia s-au chinuit inclusiv în cupă cu Barnsley (1-0), dar și cu Sheffield United (2-1), singura victorie convingătoare fiind cea cu Tottenham (1-0).

Este, totuși, un meci în care Chelsea își va permite să joace destul de ofensiv în căutarea unui gol în deplasare, iar acest lucru va pune presiune pe încercata apărare a lui Atletico. Este de așteptat să vedem goluri de ambele părți, mai ales că duelurile directe din ultimul deceniu au respectat această regulă, iar cota este una excelentă, peste 2.00.

PUNCTE CHEIE

  • Ambele echipe au marcat în 6 din ultimele 7 meciuri ale lui Atletico (madrilenii au primit gol în ultimele 7 meciuri, perioadă în care golaverajul este 14-10);
  • Spaniolii au primit gol în 9 din precedentele 10 meciuri și au marcat în 12 din ultimele 14;
  • Atletico a primit gol în 6 din ultimele 8 meciuri de Liga Campionilor (a scăpat fără gol primit doar la Salzburg și acasă cu Lokomotiv Moscova);
  • În aceleșasi 8 meciuri, Ateltico a și marcat în 6 dintre ele (nu a făcut-o la Munchen, cu Bayern, și acasă cu Lokomotiv Moscova);
  • Chelsea a înscris în 11 din ultimele 13 meciuri de Liga Campionilor;
  • Ambele echipe au marcat în precedentele 3 întâlniri directe (care însă au avut loc în 2014 și 2017).