Meniu

7 Iunie, la 22:00. Australia zdorbește din nou Taiwanul

În drumul spre Cupa Mondială din Qatar, Australia se pregătește să joace returul contra Taiwanului, într-un meci ce pare extrem de dezechilibrat. Dacă va câștiga, Australia își asigură și matematic primul loc (deși nu are mari emoții pentru această poziție), în timp ce Taiwanul, singura echipă fără punct acumulat, nu are nici un motiv să lupte. Evident, Australia este marea favorită a acestui meci iar casele de pariuri se așteaptă și la o diferență mare de scor.

Australia, fără adversar în grupă

Una din cele mai bune echipe din zona Asiei, Australia este în momentul de față pe locul 41 în clasamentul FIFA și este cotată drept a patra cea mai bună echipă din Asia. Până acum, are un traseu perfect în drumul spre Campionatul Mondial cu 5 victorii consecutive, care au plasat-o pe primul loc. În cele două meciuri jucate bilanțul a fost perfect - victorii la minim 3 goluri diferență și fără gol primit. De altfel, în calificările pentru Campionatul Mondial, Australia nu a mai pierdut din 2008. S-au scurs de atunci 24 de jocuri, din care Cangurii galbeni au câștigat 20 și au remizat de 4 ori. Nici defensiva nu arată mai rău, cu un singur gol primit în cele 5 meciuri, chiar în deplasarea din Taiwan.

Ciuca bătăilor

De partea cealaltă, Taiwanul vine după o serie de rezultate dezamăgitoare și are o campanie eșuată pentru calificarea la Mondial (nu că ar fi fost vreo prezență obișnuită la turneele finale). Echipa a pierdut toate cele 6 meciuri de până, iar 4 din ultimele 5 înfrângeri au fost la cel puțin 5 goluri diferență. Inclusiv în precedentele campanii de calificare la Campionatele Mondiale, Taiwanul a ajuns la o serie de 12 meciuri fără victorie, deși unele adversare au fost echipe foarte modeste. Golaverajul curent al echipei demonstrează din plin dificultățile întâmpinate - după 6 meciuri, echipa a punctat doar de două ori și a încasat 27 de goluri.

Predicții pentru meci

Judecând după forma echipelor, nu este nici un dubiu că Australia va câștiga acest meci. Cangurii vor vrea cu siguranță să își securizeze primul loc pe teren propriu, mai ales că în tur au câștigat cu 7-1. Australia nu le-a lăsat nici un fel de șansă adversarelor sale în ultima vreme, și nu are nici un motiv să facă în această seară. Taiwanul, care oricum nu mai are nici un fel de obiectiv, nu pare prea interesată în a face o figură frumoasă și va pleca aproape sigur cu multe goluri în plasă. Meciul ar trebui să fie unul spectaculos și să vedem multe goluri ale echipei gazdă.

Ținând cont de puterea ofensivă a gazdelor și de defensiva modestă a Taiwanului, pariem pe faptul că Australia va câștiga la cel puțin 4 goluri diferență.

PUNCTE CHEIE:

  • Australia a câștigat ultima întâlnire directă, în 2019, cu un categoric 7-1. Și precedentele 3 întâlniri directe, deși mai vechi, au fost adjudecate de australieni la o diferență de cel puțin 7 goluri (un 7-0 și de două ori 8-0);
  • Australia a câștigat toate cele 5 meciuri de până acum pentru calificarea la turneul final și are un golaveraj de 19-1;
  • La polul opus, Taiwanul a pierdut toate cele 6 meciuri și are un golaveraj dezastrous de 2-27;
  • Australia a reușit să umilească echipe precum Kuweit (3-0 și 4-0) sau Nepal (5-0), echipe care la rândul lor au umilit Taiwanul (0-9 cu Kuweit, 0-2 cu Nepal).