Meniu

20 Aprilie, la 21:30. Bayern câștigă la zero cu Leverkusen

SE REPETĂ SPECTACOLUL DIN ULTIMII ANI LA BAYERN – BAYER?

Bayer Munchen a rămas să își lingă rănile din Europa cu un nou titlu în Bundesliga, iar al 9-lea trofeu consecutiv pare aproape. În etapa a 30-a , campioana Germaniei o primește pe teren propriu pe Bayer Leverkusen, o echipă aflată în plină luptă pentru cupele europene care încă mai speră la gloria din Liga Campionilor.

PSG a spulberat visul echipei lui Hansi Flick pentru o a doua Ligă a Campionilor, după o dublă care a arătat calitatea defensivă a echipei din Franța. Eliminată timpuriu și din Cupa Germaniei de surprinzătoarea Holstein Kiel, Bayern a rămas în acest sezon doar cu Bundesliga. Siguranța în direcția acestui trofeu e, însă, extrem de ridicată.

Bayern câștigă și cu o echipă întreagă indisponibilă

În cele 29 de etape disputate până acum în campionat, bavarezii au pierdut doar de trei ori, însă de fiecare dată acestea au fost considerate accidente. A fost acel 1-4 cu Hoffenheim din startul sezonului, imediat după Supercupa Europei ori revenirea surprinzătoare a lui Monchengladbach, de la 0-2 la 3-2. Frankfurt a fost, parcă, singura care a meritat victoria, 2-1 pe teren propriu, dar repriza a doua a fost un coșmar cu final fericit pentru Eintracht.

Acum, relaxarea e destul de mare pentru munchenezi, care mai au nevoie de 8 puncte în 5 meciuri pentru a fi și matematic campioni. Fără Lewandowski, Gnabry, Goretzka, Sule, Costa și Tolliso, Hansi Flick are o misiune destul de ingrată. Totuși, s-a văzut și în ultima etapă, când Bayern a bătut-o cu 3-2 pe Wolfsburg în deplasare, că nu se poate pune sub nicio formă la îndoială capacitatea de luptă a panzerului bavarez.

Mai prinde Leverkusen Liga?

Pentru Bayer Leverkusen, cea care se duce plină de emoție și motivație marți seara la Munchen, acest sezon a fost extrem de dubios. L-a început perfect, a stat mult timp în primele 4 echipe ale Bundesligii și chiar a ocupat prima poziție timp de două runde. Totuși, o înfrângere suferită acasă chiar cu Bayern în ultimul meci din 2020 i-a stricat și invincibilitatea, dar și ritmul.

Au urmat câteva luni dificile, care s-au materializat în prăbușirea până pe locul în clasament și eliminarea din Europa League. Acum, Leverkusen se află la 6 puncte de locul 4 ocupat de Eintracht Frankfurt, obiectivul dinainte acestui sezon și, dacă va trece cu bine, are o șansă bună în ciuda diferenței. Asta pentru că în ultimele etape joacă în deplasare la Dortmund (locul 5), dar și la Frankfurt.

Pentru că ambele echipe au motivație înaintea acestui meci, ne așteptăm la goluri de ambele părți. În plus, absențele din lotul lui Hansi Flick vor echilibra balanța de forțe. GG are o cotă în jur de 1.50, iar GG3+ se duce spre 1.70, așa că oricare din aceste două variante pare potrivită.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 9 confruntări directe au venit cu o avalanșă de goluri de ambele părți. Toate 9 au fost GG3+, iar 7 dintre acestea au fost chiar 4+;
  • Ultima oară când Bayern nu a marcat acasă împotriva lui Leverkusen a fost în 1989! De asemenea, oaspeții au înscris și ei în precedentele 4 deplasări de pe Allianz Arena;
  • Leverkusen și-a revenit după seria neagră pe care a avut-o de la începutul anului și până recent, reușind să obțină 7 puncte în precedentele 3 meciuri, perioadă în care a strâns un golaveraj de 5-1;
  • 3 din precedentele 4 jocuri ale bavarezilor s-au terminat cu ambele formații pe tabelă, singura excepție fiind returul cu PSG;
  • 11 din ultimele 12 jocuri pe care Bayern le-a jucat acasă s-au sfârșit cu pariul GG câștigător;
  • Campioana Germaniei primește des gol contra echipelor din prima jumătate a clasamentului. În 11 din 13 astfel de întâlniri, au marcat ambele echipe.