Meniu

Bayern Munchen – R.B. Salzburg

ÎȘI REFACE CAMPIOANA EUROPEI MORALUL CU AUSTRIECII?

Bayern Munchen are o serie incredibilă de victorii în Liga Campionilor și vrea să își îmbunătățească recordul. Nemții au de răzbunat și prestația sub nivelul optim din weekend, iar Red Bull Salzburg pare adversarul potrivit prins în momentul potrivit ca să vedem o corecție pe Allianz Arena.

Odată cu finala Ligii din vară, Bayern depășea recordul de 10 victorii consecutive în această competiție setat de Real Madrid în perioada 2013-2014. Îl egalaseră grație superbei victorii din semifinale cu FC Barcelona (8-2), poate cea mai răsunătoare performanță din ultimii mulți ani în Champions League.

Werder și Hoffenheim i-au umanizat

Pentru mulți, prestațiile aproape fără cusur etalate de munchenezi pe tot parcursul lui 2020 erau mai degrabă demne de o carte SF decât de istoria fotbalului. În ultimele 12 luni, Bayern a arătat ca o echipă aproape invincibilă, cel puțin până la partida cu Hoffenheim.

La sfârșitul lui septembrie, după ce a câștigat și Supercupa Europei cu un 2-1 obținut în prelungiri cu FC Sevilla, echipa lui Hansi Flick a capotat pentru prima oră în nouă luni: 1-4 pe terenul lui Hoffenheim. În ciuda diferenței de scor, Bayern jucase însă fotbal și în ziua cu pricina, doar că lucrurile nu au mers cum trebuie în fața porții, iar adversarii i-au pedepsit pe contraatac.

Cam același lucru s-a întâmplat și sâmbătă, contra lui Werder Bremen, care a reușit cumva să șocheze microbiștii de pe întreg mapamondul cu acel 1-1 smuls pe Allianz Arena. Aceste două contraperformanțe nu fac decât să arate cât de importante sunt performanțele pe care Bayern le-a obținut pe tot parcursul acestui an calendaristic, mai ales în ritmul alert în care s-au desfășurat toate competițiile la care a participat.

Red Bull și-a pierdut golgheterul și busola

Miercuri, la Munchen vine multipla campioană a Austriei, practic dictatoarea campionatului intern al acestei țări. Red Bull Salzburg a pus stăpânire totală pe competiția internă, dar în Europa mai are până să își câștige statutul de echipă importantă.

Momentan, austriecii au obținut doar un punct în această grupă a Ligii, după egalul de acasă cu Lokomotiv (1-1). În rest, a încasat nouă goluri de la Atletico (2-3) și Bayern (2-6) și a rămas cu laudele oamenilor care i-au văzut jucând.

Dar acest lucru nu are cum să țină locul punctelor, puncte pe care Salzburg nu prea le mai câștigă nici în campionat. În afara celor trei meciuri pomenite mai devreme, echipa “taurilor” a pierdut viteză și în campionat, acolo unde în ultimele două etape a obținut doar un punct, după 1-1 cu Rapid Viena și 1-3 cu Strum Graz.

În aceste condiții, un succes al lui Bayern pare extrem de sigur, chiar dacă în fotbal această expresie ar trebui evitată cu orice preț. Cum cota pentru “1 solist” este una infimă, mergem mai departe și spunem că o victorie la trei goluri a favoritei este extrem de plauzibilă.

PUNCTE CHEIE:

  • Bayern Munchen are 14 victorii la rând în Liga Campionilor. Nouă dintre acestea sunt obținute la minimum trei goluri diferență, iar golaverajul în acest interval este uluitor: 55-11!
  • Pe propriul teren, nemții au 19 meciuri consecutive fără eșec, doar două dintre acestea fiind remize. Opt dintre ele au fost la minimum trei goluri diferență
  • În partida directă din etapa anterioară, Bayern i-a spulberat pe austrieci cu 6-2
  • Salzburg are un singur succes în precedentele cinci partide. În rest, are trei înfrângeri și un egal, cea mai slabă serie de meciuri din martie și până acum