Meniu

3 Iunie, la 21:45. După Spania, grecii au fost și egalii Belgiei.

Belgia înfruntă Gecia joi de la ora 21:45 în primul joc de pregătire din cele două programate înainte de startul Europeanului. După această întâlnire, „Dracii Roșii” vor juca 3 zile mai târziu și cu Croația.

Din nou printre favoriți

Belgia este în continuare pe primul loc în clasamentul FIFA și pornește ca una dintre cele trei mari favorite la câștigarea Euro 2020 (alături de Franța și Anglia). Este echipa care a impresionat cel mai mult în meciurile de calificare la Euro, unde a câștigat toate cele 10 meciuri și a avut un golaveraj de 40 - 3 (a bifat astfel și cel mai bun atac, dar și cea mai bună apărare). Dacă la ultimul mondial au terminat pe locul 3, după ce au pierdut semifinala cu Franța, Belgia poate demonstra acum de ce atâția specialiști o văd drept cea mai bună echipă a Europei.

Grupă accesibilă

În grupa B, belgienii le vor întâlni pe Danemarca, Finlanda și Rusia, având astfel o grupă din care doar danezii ar trebui să le poată pune probleme. Kevin de Bruyne se va reface și el până pe 11 iunie, astfel că lotul pe care Martinez îl va alinia ar trebui să cuprindă cei mai buni jucători. Cu Danemarca belgienii s-au întâlnit în grupele Ligii Națiunilor și au câștigat ambele dispute (4-2 și 2-0), astfel că mari emoții nu sunt înaintea startului de vineri. Totuși, probabil că Martinez va vrea să mai regleze o dată în plus jocul din atac, deci ne putem aștepta la un meci deschis și cu multe goluri.

Grecia se chinuie meci de meci

Grecii sunt departe de a se mai califica la vreun turneu final și au ajuns să aibe emoții în partide cu adversari precum Georgia, Honduras și Cipru. Deși au avut o grupă accesibilă în Liga Națiunilor (cu Moldova, Kosovo și Slovenia), au terminat pe locul 2 și au ratat astfel promovarea în a doua urnă valorică.

În afara egalului cu Spania, elevii antrenați de John van 't Schip nu au reușit nici un rezultat notabil cu un adversar superior valoric (înfrângeri cu Austria, Italia, Finlanda, Estonia, Armenia și Turcia) și chiar un egal rușinos pe teren propriu cu Liechtenstein - unul din cele două puncte obținute de micuța formație în grupa pentru Euro.

Luând în calcul super ofensiva belgiană, probleme defensive ale grecilor dar și faptul că aceștia pot marca, cota de 1.60 pentru un meci cu cel puțin 3 goluri pare una atractivă. Așadar, mizăm pe pronosticul TG3+, iar ca variante alternative avem 1&3+ (la 1.90), H1(-1.5) la 1.95 dar și pariul special din oferta Superbet - Belgia câștigă și Belgia marchează în ambele reprize la o cotă de 2.35.

PUNCE CHEIE:

  • 10 din ultimele 12 meciuri jucate de belgieni pe teren propriu s-au terminat cu minim 3 goluri pe tabelă (în 9 din aceste meciuri, elevii lui Martinez au marcat de cel puțin 3 ori);
  • Belgia are probabil cel mai puternic atac din lume în acest moment și a reușit să înscrie de 20 de ori în ultimele 6 meciuri;
  • În afară de Kevin de Bruyne, Belgia se bazează pe toți jucătorii ofensivi importanți - Carrasco, Mertens, Hazard și Lukaku (care a înscris de 59 de ori pentru belgieni și are 35 de goluri în sezonul recent încheiat);
  • Grecii au reușuit să marcheze și ei 5 goluri în ultimele 3 deplasări, inclusiv un gol contra Spaniei;
  • Grecii au însă și mari probleme în defensinvă și au primit gol inclusiv de la echipe mici precum Georgia și Honduras.