Meniu

12 Iunie, la 22:00. Belgia ne confirmă toate pronosticurile!

Al doilea meci al zilei din Grupa B le pune față în față pe Belgia și Rusia într-un meci ce se va disputa la St. Petersburg. Belgienii sunt printre mari favoriți ai acestui turneu astfel că vor căuta victoria în meciul de debut, în timp ce rușii vor căuta să profite la maxim de faptul că joacă pe teren propriu. Totuși, super-vedetele Belgiei ar trebui să facă diferența în acest meci, așa cum au făcut-o și în meciurile de calificare.

A venit în sfârșit momentul Belgiei?

În drumul spre Euro, Belgia s-a dovedit pur și simplu cea mai puternică echipă din Europa. Cu 10 victorii din tot atâtea meciuri, belgienii au bifat atât cel mai bun atac (40 de reușite) cât și cea mai bună defensivă (doar 3 goluri primite). Nici în Liga Națiunilor Hazard și colegii săi nu au dezamăgit, terminând pe primul loc o grupă cu Danemarca, Anglia și Islanda, în care au obținut 5 victorii în 6 partide și au punctat de 16 ori (o performanță absolut remarcabilă dacă ținem cont de adversari). Dacă la aceste realizări adăugăm semi-finala de la ultimul Mondialul, apare evident de ce Belgia este una din favoritele pentru câștigarea trofeului european.

2021 a început cu 3 victorii și două egaluri, alături de alte 14 goluri marcate. Ofensiva rămâne arma principală a belgienilor, căci aici găsim jucători precum De Bruyne, Hazard, Mertens sau Lukaku. Vârful lui Inter este și într-o formă deosebită și a punctat de 7 ori pentru națională în ultimele 7 meciuri, asta după ce a câștigat titlul cu Inter și a fost al doilea cel mai bun marcator din Serie A. Valoarea lotului, estimat la aproape 700 de milioane de euro, ne arată și mai clar la ce ne putem așteptat din partea liderului clasamentului FIFA.

Au rușii puterea să surprindă?

Chiar dacă au bifat câteva egaluri interesante (1-1 cu Polonia, 0-0 cu Ungaria și 1-1 cu Turcia), rușii nu au prea multe motive de laudă în ultima vreme. Calificarea la Euro a fost una facilă pentru gazdele acestui meci (8 victorii din 10 meciuri), dar în afara liderului Belgia, singurul adversar de luat în calcul în grupă a fost Scoția, care însă și-a arătat limitele cu Kazakhstan și Cipru. Mult mai dificile s-au demonstrat însă meciurile din Liga Națiunilor, unde echipa a terminat pe locul 2 cu un echilibru perfect în rezultate (două victorii, două egaluri și două înfrângeri) deși adversarii nu au fost printre cei mai puternici (Ungaria, Turcia și Serbia). De altfel, ordinea rezultatelor este interesantă - primele două meciuri au fost victorii, urmate de egaluri, pentru ca ultimele două partide să consemnze înfrângeri (culminând cu un rușions 0-5 pe terenul Serbiei). Defensiva Rusiei a fost cea mai slabă din grupa sa, cu 12 goluri primite în cele 6 partide jucate.

Nici 2021 nu a început prea grozav pentru elevii pregătiți de Stanislav Cherchesov - după un succes muncit în Malta și o victorie la limită cu Slovenia, a urmat înfrângerea din Slovacia. În amicale, un egal cu Polonia și o victorie noroască, pe final, cu Bulgaria. Și în aceste meciuri defensiva rusă a arătat mari slăbiciuni, iar Bulgaria a fost singura echipă care nu a reușit să găsească poarta. În aceste condiții, pare greu de crezut că super atacanții belgieni nu vor reuși să profite de spațiile din apărare și să marcheze chiar de mai multe ori. Spre deosebire de lotul belgian, valoarea jucătorilor ruși este estimată la puin sub 200 de milioane de euro, iar grosul jucătorilor este dat de campionatul intern.

Superioritatea belgiană pare clară în privința acestui meci, astfel că vom miza pe victoria lui Hazard și a colegilor săi la o cotă de 1,72, din oferta Superbet. Tot aici găsim o cotă de 1,78 pentru ca belgienii să puncteze de cel puțin două ori (G2+), o cotă excelentă dacă ținem cont de fragilitatea defensivei ruse. Nici G3+ la o cotă de 3,47 nu ar trebui evitat, în timp ce o victorie a belgienilor la minim două goluri diferență (H1-1.5) ne multiplică banii de 3,15 ori.


PUNCTE CHEIE:

  • Belgia a câștigat fără probleme cele două întâlniri directe din 2019, 4-1 și 3-1, ambele din calificările pentru Euro 2020;
  • Belgienii au o serie formidabilă de 19 victorii în ultimele 23 de meciuri (la care se adaugă 3 egaluri și o înfrângere);
  • Rusia are doar 3 victorii în ultimele 11 meciuri, și acelea cu adversari foarte modești - Bulgaria, Slovenia și Malta;
  • În Liga Națiunilor, cu adversari net inferior Belgiei, rușii au primit 12 goluri în 6 meciuri.