Meniu

BENEVENTO – INTER MILANO

Vor arăta Lukaku și colegii lui ca o echipă mare pe terenul nou-promovatei?

Inter Milano a revenit în topul Serie A sezonul trecut, dar chiar și așa, echipa lui Conte s-a aflat la distanță serioasă de liderul Juventus. Anul acesta, trupa lui Lukaku, Eriksen și Vidal are de gând să întindă lupta pentru titlu până la final, dar pentru asta victoriile pe terenuri precum cel al lui Benevento trebuie să devină formalități.

Mai ales că nou-promovata nu este tocmai o echipă de neglijat. Sezonul trecut al ligii secunde a găsit-o la final cu 18 puncte avans față de următoarea clasată, iar în meciurile de pe teren propriu s-a descurcat excelent: 14 victorii și doar o înfrângere în cele 19 jocuri.

Inter, revenire de caracter în prima etapă

Pentru orice echipă startul de sezon este dificil. Introducerea noilor jucători în angrenaj, sudarea relațiilor de joc și regăsirea ritmului competițional sunt toate elemente care necesită timp, însă formațiile ce vor să se lupte pentru trofee nu au prea mult la dispoziție.

Inter a simțit acest lucru încă din prima etapă, când a fost la câteva minute de o înfrângere de poveste. Primind vizita Fiorentinei, o echipă extrem de imprevizibilă, trupa lui Conte a făcut drumul agonie-extaz-agonie-extaz în doar 90 de minute. Conduși cu 1-0 încă din minutul trei, milanezii au revenit chiar înainte și după pauză (Lautaro Martinez a înscris în prelungirile primei reprize, iar autogolul lui Ceccherini le-a adus conducerea). Castrovilli și Chiesa (ambii din pasele lui Ribery) au întors din nou soarta jocului, care părea să le scape printre degete gazdelor. Pe final, însă, Lukaku și D’Ambrosio (87 și 89) au băgat în buzunar cele trei puncte Interului.

De partea cealaltă, Benevento și-a probat potențialul ofensiv, dar și caracterul în deplasarea de la Genova. Conduși cu 2-0 după 18 minute, proaspăt promovații au reușit să smulgă victoria cu un gol în minutul 88, așa că Inter are de ce să se teamă.


KEY POINTS:

  • Șase din ultimele nouă meciuri ale lui Benevento acasă (în Serie B) s-au terminat GG
  • Patru din ultimele cinci meciuri oficiale ale lui Benevento s-au terminat 3+
  • Inter Milano e neînvinsă de șapte meciuri în deplasare (au patru victorii în acest interval, din care trei la zero)
  • Inter a câștigat toate cele trei meciuri disputate contra lui Benevento
  • Inter a marcat minimum două goluri în ultimele opt meciuri oficiale jucate (patru în Europa League, patru în Serie A)