Meniu

10 Mai, la 22:00. Fac Betis și Granada spectacol la Sevilla?

Betis este una dintre revelațiile acestui sezon și se apropie de o performanță destul de bună, anume calificarea în cupele europene. Echipa lui Fekir, Joaquin și Canales se află momentan pe locul 7, singurul care trimite o echipă din Spania în Conference League, dar sunt șanse să urce o poziție, de care o desparte doar un punct.

Meciul cu Granada este, astfel, extrem de important pentru formația pregătită de Manuel Pellegrini, care e în luptă directă cu Villarreal pentru locul de Europa League. Cum aceasta din urmă mai are de jucat și cu Sevilla acasă, dar și la Real Madrid, Betis are toate motivele să tragă tare.

Granada marchează peste tot

Totuși, Granada nu este nici ea vreo echipă de pluton. Recent, a jucat în sferturile Europa League la prima sa participare în cupele continentale, înșirând pe traseu echipe precum Napoli sau PAOK Salonic. În plus, în acest sezon de La Liga se află pe locul 9 și, chiar dacă nu mai are șanse la o calificare în Europa, o clasare în prima jumătate este onorabilă.

Mai ales în deplasare, jocul Granadei este foarte deschis și spectaculos. S-a văzut asta și în urmă cu nici două săptămâni, când a detronat-o pe FC Barcelona din fruntea La Liga cu acel 2-1 surprinzător. În plus, trupa din sudul Spaniei a marcat și în deplasările de la Atletico Madrid, FC Sevilla sau Villarreal, deci nu putem vorbi de întâmplări.

În acest context, un GG la partide de luni seara de pe Benito Villamarin este o posibilitate destul de probabilă, iar cota de aproximativ 1.75 nu este deloc de neglijat date fiind cifrele furnizate de cele două.

PUNCTE CHEIE:

  • Granada produce meciuri prolifice în deplasare în ultima vreme. Are 9 GG-uri la rând în campionat, inclusiv la Barcelona, Sevilla sau Villarreal;
  • Chiar dacă este pe locul 8 în clasament, Granada are cea mai slabă apărare din La Liga în privința meciurilor din deplasare, acolo unde a primit 34 de goluri în 17 meciuri;
  • Dintre toate cele 20 de echipe din La Liga, Granada este cea care produce cele mai multe GG-uri atunci când joacă pe teren străin, unde are un procentaj de 71%;
  • Confruntările directe sunt în general prolifice atunci când Betis este gazdă, 5 din precedentele 7 terminându-se cu ambele formații printre marcatoare;
  • Atunci când joacă acasă contra formațiilor din prima jumătate a clasamentului, Betis produce multe GG-uri. În acest sezon, acest lucru s-a întâmplat în 6 din 8 situații.