Meniu

Betis Sevilla – Eibar

SE CONTINUĂ TRADIȚIA GOLURILOR PUȚINE?

Etapa a 11-a din Spania se încheie cu un meci între două echipe din subsolul clasamentului, cu Eibar venind în vizită la Sevilla. În ciuda banilor investiți, gazdele de la Betis se luptă în continuare cu inconstanța și este de așteptat ca oaspeții să provoace un meci cu puține goluri.

Fotbalul spaniol nu mai are același grad de spectacol ca în alți ani, media de goluri pe meci fiind într-o continuă și vertiginoasă scădere. În La Liga au apărut echipe care au devenit specialiste ale jocului defensiv, iar Eibar este una dintre acestea.

Eibar are cel mai ineficient atac din La Liga

Fără să fi întâlnit vreunul din granzii Spaniei, oaspeții de luni nu au reușit să adune o zestre consistentă de puncte. Ar fi fost și puțin ciudat, pentru că șase goluri marcate în zece meciuri nu îți pot garanta foarte multe într-o ligă așa puternică.

Totuși, Eibar are două victorii în acest sezon, ambele în deplasare, iar dacă succesul pe terenul lui Valladolid nu miră (2-1), cele trei puncte obținute în fața Sevillei (1-0) sunt demne de remarcat. În rest, formația alb-albastră a mai obținut patru remize, din care trei sunt fără gol, 0-0: cu Celta, Osasuna și Getafe. Cealaltă, un 1-1 cu Huesca, completează lista meciurilor lui Eibar în care nu s-au înscris mai mult de două goluri.

Betis are cea mai slabă apărare din ultimii 55 de ani

Incapacitatea oaspeților de a marca poate fi și norocul lui Betis, care în acest sezon are cea mai slabă apărare din cele 20 ale campionatului spaniol. Cele 21 de goluri pe care alb-verzii le-au primit în 10 etape reprezintă cea mai proastă performanță a echipei în acest punct al sezonului din 1965 încoace.

După victorii în primele două etape (1-0 la Alaves și 2-0 acasă cu Valladolid), andaluzii au fost învinși apoi de șase ori în opt partide. În această perioadă, au primit minimum trei goluri în cinci rânduri: 2-3 cu Real Madrid, 0-3 la Getafe, 0-3 cu Sevilla, 2-5 la Barcelona și 0-4 etapa trecută, la Bilbao.

Este adevărat că la meciul din urmă cu șapte zile, Manuel Pellegriini nu s-a putut baza pe câțiva jucători importanți, printre care Sergio Canales, revenit la naționala Spaniei în 2020 sau Aissa Mandi, suspendat. La întâlnirea cu Eibar, va lipsi și Claudio Bravo, care s-a ales cu o leziune musculară și are nevoie de repaos. Din tabăra vizitatorilor, cea mai importantă absență este cea a lui Kike, suspendat, care cu cele trei goluri reușite este golgheterul echipei.

În aceste condiții, ne așteptăm ca Betis să joace mai prudent decât de obicei, iar asta le va pica foarte bine oaspeților. Eibar e oricum fana meciurilor fără goluri multe, iar acest context pare perfect pentru a-și îndeplini acest obiectiv. Astfel, și miza noastră va fi pe același pariu: sub 2,5 goluri

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele cinci meciuri disputate de Eibar s-au terminat cu maximum două goluri pe tabelă (golaveraj 2-3 în această perioadă)
  • Media de goluri a oaspeților în privința meciurilor din deplasare este de 2,2 pe meci, acolo unde au strâns un golaveraj de 5-4 în patru meciuri
  • Patru din primele șapte meciuri de campionat jucat de Betis în acest sezon s-au terminat cu maximum două goluri
  • Precedentele cinci confruntări directe n-au găsit la final mai mult de două goluri pe tabelă. Golaverajul în acest interval este de 5-4 pentru Betis