Meniu

3 Martie. PSG câștigă la limită, dar sigur cu Bordeaux.

PROFITĂ PSG DE FORMA SLABĂ A LUI BORDEAUX?

PSG este pe locul 2 momentan în Ligue 1, dar s-a apropiat la două puncte de Lille. Meciul de la Bordeaux este destul de delicat în principal din cauza absențelor din tabăra lui Pochettino, dar campioana Franței are destule vedete în lot pentru a rezolva partida, mai ales că adversara traversează o perioadă extrem de slabă.

Jocurile în Franța sunt departe de a fi făcute. Cursa pentru titlu rămâne una în 4, dar câștigătoarele etapei trecute au fost PSG și AS Monaco. Cele două și-au câștigat jocurile din etapa a 22-a, în timp ce Lille s-a împiedicat acasă cu Strasbourg (1-1), iar Lyon nu a putut învinge nici ea la Marseille (1-1).

Patru echipe în 4 puncte

În acest moment, clasamentul este extrem de strâns. Lille este în vârf, cu 59 de puncte, iar PSG vine din urmă, la două lungimi. Podiumul e completat de Lyon, cu 58 de puncte, iar Monaco se află la un singur punct distanță. Această etapă este extrem de interesantă, deoarece Lille primește vizita lui Marseille, în timp ce Lyon va juca acasă cu Rennes. Monaco are și ea un meci interesant, deplasare la Strasbourg, iar PSG joacă la Bordeaux.

Pentru campioană, lucrurile nu stau prea roz în materie de efectiv. Neymar, Di Maria, Verratti, Icardi, Bernat sau Florenzi sunt accidentați, iar Mbappe este suspendat, astfel că linia de atac pe care Pochettino o va trimite pe teren va fi una inediată. Mai mult ca sigur, Moise Kean va fi principalul punct de reper al ofensivei lui PSG, mai ales că italianul împrumutat de Everton a marcat deja 11 goluri numai în campionat.

Bordeaux nu este vreo echipă de speriat, oricum, locul 11 pe care îl ocupă fiind elocvent. Echipa din orașul celebru pentru vinurile pe care le produce vine după o serie proastă, fiind fără victorie din ianuarie. Trupa lui Jean-Louis Gassett nu a câștigat deloc cu echipele clasate pe primele 8 locuri, astfel că șansele să poată să o încurce pe PSG sunt minore.

Din acest motiv, ne așteptăm la o nouă victorie a PSG-ului, chiar dacă cota de 1.45 nu pare cea mai mare date fiind condițiile din lotul oaspeților.

PUNCTE CHEIE:

  • PSG a câștigat la handicap ultimele două meciuri fără să primească gol;
  • În deplasare, campioana a marcat 27 de goluri în cele 13 jocuri din Ligue 1 disputate;
  • Bordeaux are 6 înfrângeri și un egal în precedentele 7 partide;
  • Gazdele au înscris un singur gol în ultimele 4 jocuri disputate acasă, 3 dintre care sunt înfrângeri;
  • PSG are 4 victorii și un egal în cele mai recente 5 deplasări la Bordeaux.