Meniu

13 Martie. Dortmund câștigă și ne aduce cota de 1.50.

DEVINE ȘI HERTHA O VICTIMĂ A REÎNVIATEI BORUSSIA?

Borussia Dortmund trebuie să apese tare pedala de accelerație dacă vrea să prindă un loc în primele 4. Cum calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor depinde de următoarele 10 etape, BVB trebuie să câștige meciuri precum cel de acasă cu Hertha, care o vizitează sâmbătă seară, lucru care e posibil să se întâmple.

Hertha nu este nici ea lipsită de obiectiv pe acest final de sezon, pentru că forma modestă din ultima perioadă a adus-o în pragul retrogradării. O echipă care avea aspirații inclusiv pentru cupele europene tremură acum și s-ar putea să aibă parte de un coșmar dacă nu își revine rapid.

Ratează Dortmund Liga?

Marți, Borussia Dortmund a reușit să se califice după 4 ani în sferturile Ligii Campionilor, după ce au dublat victoria obținută în turul de la Sevilla (3-2) cu o nouă evoluție sigură. E drept, s-a terminat 2-2, dar asta doar pentru că în prelungiri nemții nu au mai fost nemți și s-au relaxat, permițând astfel adversarei să egaleze.

Dacă pe plan european situația e roz momentan, în campionat lucrurile stau mult mai delicat. În acest moment, cu 10 runde rămase de disputat, Borussia este abia pe locul 6, la 4 puncte de locul 4 ocupat de Eintracht Frankfurt. În această discuție pentru locurile de Liga Campionilor mai este implicată și Bayer Leverkusen, care are cu un punct în plus față de Dortmund, dar și Wolfsburg, care însă are un avans destul de confortabil față de urmăritoare.

Problema echipei lui Edin Terzic este inconstanța, o analiză a traseului din Bundesliga fiind revelatoare. În afara celor 4 victorii obținute în intervalul etapelor 3-6, Borussia nu a reușit să mai strângă măcar 3 succese consecutive în campionat. Chiar și acum, după ce câștigase la Schalke (4-0) și Arminia (3-0), a venit înfrângerea cu Bayern Munchen (2-4), insucces produs după ce Haaland marcase primele două goluri.

Hertha e la un pas de retrogradare

Borussia are însă o șansă bună să revină în coloana învingătoarelor, pentru că Hertha nu traversează nici ea o perioadă bună. E adevărat că berlinezii vin după o victorie, 2-1 cu Augsburg, dar aceasta este prima după 9 etape de secetă.

Echipa din capitala Germaniei nu s-a descurcat deloc bine în acest sezon și are doar 5 victorii în 24 de runde. În afara celei cu Augsburg, precedentele două au venit tot acasă, în ianuarie cu Schalke (3-0) și în decembrie cu Union Berlin (3-1). Mai ales împotriva echipelor din față, Hertha nu a făcut față aproape deloc și ultimul rezultat pozitiv scos în fața unei formații din Top 6 este un 0-0 pe care l-a obținut în noiembrie cu Leverkusen.

Aceste momente bune din traseul rușinos al trupei din Berlin sunt, totuși, aruncate adânc în spate în acest timeline și nu par să aibă chiar așa multă relevanță, așa că ne așteptăm ca forma de moment să conteze. În acest caz, ea este de partea Borussiei, motiv pentru care ne așteptăm ca gazdele să bată și să aducă acea cotă de peste 1.50 care i-a fost atribuită la succes.

PUNCTE CHEIE:

  • Dortmund este neînvinsă acasă în ultimele 7 meciuri disputate în toate competițiile, 4 dintre care sunt victorii. Golaverajul din această perioadă este 16-8;
  • BVB are al doilea atac din campionat în privința meciurilor disputate pe teren propriu, cu 25 de goluri marcate în 11 apariții;
  • Hertha a câștigat un singur meci din ultimele 10 de campionat, interval în care are 7 înfrângeri, 6 jocuri fără gol marcat și un golaveraj de 5-19;
  • 8 deplasări consecutive fără victorie are echipa din Berlin, 4 dintre care sunt eșecuri și un golaveraj de 4-12;
  • 8 înfrângeri și două remize a strâns Hertha în cele 10 meciuri pe care le-a jucat contra echipelor din Top 6 al Bundesligii. Golaverajul în acest timp este 9-24.
  • Borussia are 5 victorii și două egaluri în precedentele 7 confruntări directe, perioadă în care golaverajul îi este, în mod evident, favorabil: 16-8.