Meniu

Borussia Dortmund – Schalke

Pot gazdele să-și prindă marea rivală mai descoperită decât acum?

Derby-ul Ruhr-ului pare mai disproporționat ca oricând înaintea meciului de sâmbătă. Borussia nu este în cea mai bună formă, dar rivala din Gelsenkirchen a devenit ciuca bătăilor în Bundesliga. Este de așteptat ca armăsarii lui Dortmund să-i administreze o corecție de neuitat vecinei Schalke.

Un sezon care se prefigura a fi unul stelar pentru BVB se conturează a fi din nou unul oscilant pentru Borussia. Tinerii lui Lucien Favre arată cu fiecare ocazie că talent există cu duiumul, dar lipsa de concentrare și oscilațiile de formă datorate vârstei îi costă pe băieții în galben și negru.

Dortmund se pregătește de Ligă, Schalke de liga a doua

Pentru cele două rivale, sezonul actual nu putea începe mai diferit. În prima etapă a sezonului din Bundesliga, Borussia învingea cu 3-0 pe Monchengladbach, adică una din reprezentantele Germaniei în actualul sezon al Ligii Campionilor, în timp ce Schalke era demantelată de Bayern cu 8-0.

Dacă pentru oaspeții de sâmbătă dramele au continuat sub forma altor corecții administrate de Werder (1-3) și Leipzig (0-4), Dortmund a început și ea să scârțâie. Un 0-2 pe terenul lui Augsburg a fost urmat de o înfrângere în Supercupa Germaniei cu Bayern (2-3), semn că Haaland, Sancho, Reyna și ceilalți mai au nevoie de timp pentru a se închega într-o adevărată mașinărie de fotbal.

Între timp, Borussia s-a redresat cu cele două victorii obținute în Bundesliga (4-0 cu Freiburg și 1-0 la Hoffenheim), dar Lazio le-a arătat din nou vârstele din buletine cu un sec 3-1 în Liga Campionilor. În același timp, Schalke a obținut în sfârșit primul punct al sezonului, acasă cu Union Berlin, însă e prea puțin pentru o echipă care altădată se bătea pentru titlul de campioană.

Pentru Dortmund, derby-ul cu rivala din bazinul Ruhr vine la timp pentru a se recalibra în perspectiva duelului din Ligă cu Zenit Sankt Petersburg. Este de așteptat ca miza partidei să le transforme pe gazde într-un veritabil călău al lui Schalke și tocmai de aceea preconizăm un meci cu goluri multe, mai toate în poarta oaspeților.

KEY POINTS:

  • Dortmund are două victorii în meciurile disputate acasă în acest sezon, ambele la zero: 3-0 cu Monchengladbach și 4-0 cu Freiburg
  • Schalke nu a marcat în patru din precedentele șapte jocuri directe de pe terenul Borussiei
  • Dortmund nu a primit gol în ultimele două meciuri directe și l-a câștigat pe cel mai recent cu 4-0
  • Schalke are 11 meciuri la rând fără victorie în deplasările din Bundesliga, din care opt sunt înfrângeri (golaverajul pe acest interval este de 3-33!)
  • Oaspeții au pierdut ambele meciuri jucate pe teren advers în acest sezon: 0-8 la Bayern și 0-4 la Leipzig!