Meniu

Borussia Dortmund – Zenit Sankt Petersburg

Vor simți și rușii efectul entuziasmului tineresc al gazdelor de pe teren propriu?

Borussia Dortmund e încă o enigmă din punctul de vedere al constanței, dar cel puțin în partidele de pe teren propriu, nemții sunt aproape irezistibili. Zenit a pierdut acasă primul meci în Ligă cu Brugge și nu sunt așteptări prea mari nici în privința partidei din Germania. Diferența de scor în favoarea gazdelor e însă dificil de prevăzut.

Zenit nu traversează deloc cea mai bună perioadă a ei, lucru relevat și de ultimele rezultate. În Liga Campionilor, a pierdut acasă cu Brugge (1-2) dintr-un gol marcat în minutul 90+3, iar în ultima etapă de campionat a continuat seria negativă cu un eșec, tot pe teren propriu, în fața celor de la Rubin Kazan (1-2). În plus, echipa din Sankt Petersburg nu stă prea bine nici în privința jocurilor din deplasare, acolo unde nu a mai obținut o victorie de la jumătatea lui august.

Haaland este garanția succesului pentru Dortmund

Dortmund are și ea oscilații în acest start de sezon, dar nu de-o așa gravitate precum ale rușilor. Borussia a obținut cinci succese din opt meciuri, toate fără să primească gol, iar celelalte trei sunt înfrângeri. Una în Supercupa Germaniei, cu Bayern Munchen (2-3), iar celelalte două în primele deplasări ale sezonului în Bundesliga (cu Augsburg, 0-2) și Liga Campionilor (cu Lazio, 1-3).

Amenințarea cea mai mare a galben-negrilor vine, în mod evident, de la Erling Haaland, care a marcat șapte goluri în ultimele șapte apariții pentru echipa de club. Cifrele norvegianului continuă să fie extraordinare inclusiv la națională, acolo unde a mai bifat șase reușite în cinci apariții. Pentru Dortmund, Haaland a reușit două “duble”, ambele pe teren propriu, în timp ce pentru reprezentativa Norvegiei are la activ în actualul sezon o “dublă”, în deplasarea din Irlanda de Nord, și un hattrick acasă cu România.

Zenit are, deci, motive să se teamă, mai ales că în jurul atacantului nordic mai sunt jucători precum Reus, Reyna sau Sancho, care probabil vor contribui la un scor generos în favoarea gazdelor.

KEY POINTS:

  • Borussia a câștigat entuziasmant, la zero, toate cele trei meciuri pe care le-a disputat în acest sezon pe teren propriu (golaveraj 10-0)
  • Zenit nu are nicio victorie în precedentele șase partide împotriva echipelor din Germania, în fața cărora a pierdut de cinci ori în acest interval
  • Rușii au 12 meciuri la rând fără victorie în cupele europene (incluzând și tururile preliminare), doar trei dintre acestea fiind egaluri (în cinci dintre ele nu a marcat; golaveraj 7-22 în acest interval)
  • Oaspeții de miercuri au o serie de patru meciuri fără victorie în deplasare în acest sezon, din care trei sunt remize (golaveraj 2-3)
  • Dortmund e neînvinsă în cele mai recente șase jocuri disputate în grupele Ligii, din care a câștigat patru (golaveraj 12-3 și victorii cu Atletico Madrid 4-0 sau Inter Milano 3-2)