Meniu

24 Iunie, la 03:00. Brazilia câștigă în minutul 90+10!

În cadrul celei de-a patra zile a fazei grupelor din Copa America, Brazilia va primi la Rio de Janeiro vizita Columbiei, pentru o confruntare între două dintre cele mai bune echipe sud-americane. De la începutul turneului, Brazilia a avut o prestație cu adevărat impresionantă, în timp ce Columbia a înregistrat rezultate destul de dezamăgitoare. Având în vedere că acest meci este ultimul al columbienilor în faza grupelor, echipa trebuie să câștige puncte pentru a-și asigura calificarea și, dacă este posibil, să termine pe o poziție mai bună în grupa B, dar pare greu de crezut că vor putea obține un astfel de rezultat.

Joc perfect al brazilienilor

Brazilia a arătat că este într-o formă excepțională încă dinainte de startul Copei America, când bifase 7 victorii consecutive, inclusiv cu puternicele Paraguay și Uruguay. În cursul calificărilor pentru următorul CM, brazilienii au avut o prestație foarte bună, cu 6 victorii în primele 6 meciuri disputate. În plus, echipa s-a putut baza pe un record ofensiv uimitor, marcând până acum 16 goluri, cel mai bun atac dintre toate echipele. Apărarea Braziliei a fost, de asemenea, foarte consistentă, fiind cea mai bună echipă din grupa de calificare, cu doar 2 goluri primite și realizând 5 meciuri fără gol primit.

Astfel, echipa lui Tite pare să fi revenit la nivelul său real și este favorită acum la câștigarea turneului. Startul din faza grupelor a confirmat această tendință, deoarece echipa a început perfect competiția, cu 2 victorii la cel puțin 3 goluri diferență, fără să primească niciun gol. În plus, brazilienii au lăsat o impresie foarte interesantă pe teren, fiind o echipă foarte consistentă, atât în apărare, cât și în atac. Echipa este deja sigură de calificarea în etapa următoare și se află într-o poziție cu adevărat confortabilă pentru a termina pe locul 1 în grupă. Brazilia pare acum în cea mai bună situație pentru câștigarea turneului, mai ales că Argentina nu impresionează, și este greu de crezut că vor scădea turația în meciul contra Columbiei.

Columbia, dezamăgiri tot mai dese

În ceea ce privește Columbia, ultimele câteva luni nu au reprezentat cea mai bună perioadă pentru echipă. În cursul calificărilor pentru CM, columbienii au avut o prestație medie, fiind în prezent pe locul 5 al clasamentului (din 10), cu 8 puncte în 6 meciuri. Chiar dacă au reușit unele meciuri bune, precum victoriile cu Peru și Venezuela sau remizele cu Chile și Argentina, echipa a cunoscut și două înfrângeri cu adevărat serioase, 3-0 cu Uruguay și 6-1 cu Ecuador, o adevărată umilință. După 6 etape, echipa are al treilea cel mai slab bilanț defensiv din grupă, datorită celor 13 goluri primite până acum.

Startul Copei America a urmat aceeași dinamică, iar columbienii par departe de cel mai bun nivel al lor. Chiar și în fața unor echipe inferioare (Venezuela, Ecuador și Peru), echipa a obținut o singură victorie și are doar 4 puncte după 3 meciuri. Chiar dacă echipa pare să-și mai fi rezolvat punctele slabe din defensivă, problema este acum în domeniul ofensiv, deoarece echipa a marcat doar 2 goluri împotriva acestor adversari, comparat cu cele 9 pe care brazilienii le-au înscris cu aceleași echipe. Chiar dacă echipa este aproape sigură că se va califica în etapa următoare (Venezuela și Ecuadoar sunt cu adevărat limitate și ar fi o mare surpriză ca ambele să depășească Columbia), oaspeții ar putea termina faza grupelor pe locul 3 sau 4, ceea ce ar însemna un adversar mai dificil în sferturi. Totuși, doar să îți dorești nu este întotdeauna suficient, iar șansele Columbiei pentru această partidă sunt cu adevărat reduse.

Având în vedere rezultatele anterioare ale celor două echipe, orice alt rezultat decât o victorie a coechipierilor lui Neymar ar fi unul extrem de surprinzător. De mai multe luni, Brazilia pare a fi cea mai solidă echipă din America de Sud, datorită unei defensive puternice, care aproape niciodată nu a eșuat în a păstra poarta intactă. La polul opus, Columbia nu pare a fi într-o formă extraordinară. Partea defensivă părea slabă în urmă cu câteva luni, iar partea ofensivă nu este eficientă, nici măcar împotriva unor adversari inferiori.
Din toate aceste motive, putem presupune că Brazilia va câștiga acest meci. Echipa lui Tite va juca acasă și se poate baza pe o serie perfectă care a permis echipei să câștige o mare încredere. Columbia va întâmpina probabil dificultăți uriașe în a se apăra împotriva atacanților brazilieni, dar și în a înscrie goluri împotriva unei apărări foarte în formă. Grație unei noi victorii, coechipierii lui Neymar ar fi aproape siguri că vor termina pe locul 1 în grupa lor.

PUNCTE CHEIE:

  • Brazilia a câștigat ultimele 9 meciuri și are un singur meci în care a primit gol. Golaverajul total este 26 - 2;
  • Ultimele 5 victorii ale Braziliei au fost la cel puțin două goluri diferență, la fel cum a fost cazul în 8 din ultimele 9 meciuri;
  • Columbia s-a făcut recent de râs cu modestele Peru (1-2), Ecuador (1-6) sau Uruguay (0-3) și a bifat doar un 0-0 cu Venezuela.